Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Därför är Sanna Lundell tacksam för livets alla trauman

09 nov, 2022 
Ebba S. Dahlman
Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT
Sanna Lundell har i dagarna fyllt 44 år, under vilka hon upplevt mycket.
I ett nytt inlägg på Instagram berättar hon att hon är tacksam för alla livets motgångar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Mikael Persbrandts och Sanna Lundells kärleksresaBrand logo
Mikael Persbrandts och Sanna Lundells kärleksresa


Journalisten och programledaren Sanna Lundell har gått igenom många med- och motgångar i livet. Relationerna till pappa Ulf Lundell och sambon Mikael Persbrandt hamnar ofta i fokus medialt.

I dagarna fyllde Sanna 44 år och i samband med födelsedagsfirandet publicerar hon en bild på sociala medie-plattformen Instagram, där hon delar med sig av sina livsinsikter. Bland annat det faktum att hon är tacksam för de svåra saker hon tvingats gå igenom.

”Jag har en överblick nu som jag inte hade som 27-åring och är så övertygad om att livet när och bär oss”, skriver hon.

Annons

Allvarligt sjuk under dotterns födsel: ”Stort trauma”

Idag lever Sanna Lundell tillsammans med kärleken Mikael Persbrandt. De har tre barn tillsammans: Igor, Lo och Fox. Sanna Lundell har dessutom dottern Olga Crafoord-Lundell tillsammans med exet Wille Crafoord.

Journalisten har tidigare pratat om hur dotterns födsel, för 21 år sedan, var en av livets mest traumatiska händelser: då de båda två höll på att mista livet.

I samband med Sannas medverkan i Let's Dance år 2019 berättade hon för Mama om hur hon fick blodförgiftning under förlossningen och tvingades göra akut kejsarsnitt.

– Det var ett stort trauma, både i mitt liv och i hennes, och det var en jävligt tuff start. Vi höll på att förlora henne och när hon överlevde var det som en enorm vinst, berättade Sanna då.

Sanna Lundell om såriga relationen till pappa Ulf Lundell

Det är heller ingen hemlighet att Sanna hade önskat mer av uppväxten med pappa Ulf Lundell. Deras far- och dotterrelationen har beskrivits som ”sårig”.

Annons

– Pappa är en väldigt märklig och kufig person, och sedan så är han ju så himla annorlunda eftersom att han har en ganska upphöjd position i svensk kulturliv, sade Sanna i den egna podcasten Inte din morsa år 2021. Hon berättade vidare:

– Men samtidigt så tänkte jag härom dagen att ”Näe, det stämmer inte!”, han är ju bara precis som vilken frånvarande pappa som helst.

Se också: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina exBrand logo
Se också: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex

Därför är Sanna Lundell tacksam för livets trauman

I dagarna fyllde programledaren 44 år. Något som hon uppmärksammade med ett långt inlägg på Instagram där hon tackar livet – för ALLT!

”Jag är på en plats i livet där jag känner sån enorm – fattar att det kan låta nyreligiöst och provocerande pompöst nu men det är vad det är – TACKSAMHET! Allt jag fått uppleva! Alla fantastiska människor jag fått komma nära, skratta, gråta och leva med”, skriver hon.

Hon förklarar vidare att hon inte hade velat ha någon av de svåra stunderna ogjorda. Då hon lärt sig något efter varje motgång.

”Till och med sorgerna och de trauman som kantat min slingriga väg genom livet är jag tacksam över. Jag har en överblick nu som jag inte hade som 27-åring och är så övertygad om att livet när och bär oss”, konstaterar den 44-åriga Sanna.

Födelsedagen tillbringades med familjen och alla djuren (hästar och kycklingar) på gården – där hon bor tillsammans med Mikael!

Annons