Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Så gick det sen för deltagarna i Behandlingen

08 jul, 2022 
AvMichaela Mastad
Deltagarna i programmet behandlingen.

Snart har det gått ett år sen tv-programmet Behandlingen hade premiär. Där flera svenska kändisar genomgick ett behandlingsprogram för psykisk ohälsa och beroendeproblematik. Men hur gick det sedan för deltagarna?

För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
VIDEO: 5 saker du bör göra för din psykiska hälsaBrand logo
VIDEO: 5 saker du bör göra för din psykiska hälsa

Tv-programmet Behandlingen hade premiär i höstas i fjol. Där tv-tittarna fick följa sex kändisar som i avskildhet på en skärgårdsö fick genomgå ett skräddarsytt behandlingsprogram för psykisk ohälsa och beroendeproblematik.

Programmet spelades in under tre veckor som var minst sagt intensiva. Och deltagarna, som är kända för tittarna sedan tidigare, hoppades på att göra skillnad med sin medverkan både för sig själva och andra.

Kändisarna som medverkade var en blandad kompott. Alltifrån artister, till författare och skådespelare.

Detta gör deltagarna idag efter programavslut

Vi börjar med världsartisten, musikproducenten och låtskrivaren Andreas Kleerup. Redan första avsnittet av serien gjorde han ett minst sagt starkt avtryck. Då han tappade humöret mot en expert i programmet. Han förstod inte vad som efterfrågades under en övning och då blev han märkbart irriterad.

– Lugn Andreas, sa experten.

Annons

Men Andreas Kleerup blev mer och mer irriterad och gick därifrån.

Han fortsatte sedan:

– Jag är inte här för att jag behöver hjälp, jag är här för att jag har varit död två gånger och har saker att bidra med och försöker säga nu... jag tycker att det känns lite ”My little pony”.

Idag turnerar Kleerup runt om i Sverige och på Instagram delar han flitigt med sig med av hans passion – musiken.

En annan deltagare som också brinner för musiken är låtskrivaren och kändissonen Lancelot Hedman. I programmet berättar han bland annat om svåra upplevelser från sin barndom – enligt honom själv så fanns det till exempel bara chokladpuffar att äta hemma.

Annons

I en intervju med Aftonbladet svarar Lancelot Hedman ja på frågan om missbruket är en kamp han för varje dag.

– Det är klart, det är nånting jag har… det är jag. Jag kommer få ha det varje dag i resten av mitt liv och det är nånting jag alltid kommer få kämpa med, men jag gör det varje dag, jag tar den kampen.

Men karriären fortsätter bara att blomstra för Lance och vi fick se honom uppträda med låten Lyckligt slut i senaste tävlingen av Melodifestivalen. Artisten släppte också nyligen låten Spring och snart är det dags för Lance att dra ut på sin sommarturné.

”Det bästa och värsta jag varit med om”

En annan deltagare som vi fick följa i serien var författaren och tv-profilen Jackie Ferm. Om sin medverkan i programmet berättar hon att det är det bästa och värsta hon har varit med om. Men att programmet är det modigaste hon någonsin har gjort.

Annons

– Det är så viktigt att de här frågorna kommer upp till ytan och vi hoppas att våra berättelser kan bidra till att fler vågar prata om hur de har det, och kanske till och med vågar ta steget att be om hjälp, säger hon i ett pressmeddelande.

Idag arbetar Jackie som undersköterska och skådespelare och hon har skrivit självbiografin Rövardotter.

Jackie Ferm
Jackie Ferm var en utav deltagarna i programmet Behandlingen.

Den kända skådespelaren Ola Rapace var också en deltagare i programmet. I Behandlingen öppnar han upp om relationen till sin son, och om tiden som ensamstående pappa.

Annons

– Jag låtsades att jag pallade mer än vad jag gjorde och det är ju ett ännu större svek än att inte palla, sa han.

Idag driver skådespelaren den populära podden Sorry, allt gick åt helvete med radioentreprenören Fredrik Söderholm.

”Jag försöker alltid bryta stigmat kring att må dåligt”

Deltagaren Angelina ”Ängie” Dehn har gjort musik i sju år och har flera miljoner strömningar på Spotify. Hennes låtar handlar ofta om missbruk och psykisk ohälsa.

– Jag försöker alltid bryta stigmat kring att må dåligt eller prata om saker som inte du ska ha skam över, har hon tidigare sagt.

Annons

Nyligen släppte Ängie låten Den Helgen (Så Nice) Remix med artisten Skoj.

Sist ut på listan har vi tv-profilen och barchefen Håkan Hallin. Många känner nog igen han från serien Färjan som sändes i fyra säsonger på kanal 5. I programmet Behandlingen berättade Håkan att alkoholen har förstört hela hans liv.

– Vissa dagar har jag ett sånt jäkla sug att dricka mitt på dagen. Jag vill inte bli salongsberusad, för det är det värsta jag vet, jag vill komma längre, sa han i programmet.

Annons

Idag bor Håkan Hallin i Katrineholm och fortsätter att jobba inom krogbranschen.

SE OCKSÅ: Vanliga symptom vid panikångest - så lindrar duBrand logo
SE OCKSÅ: Vanliga symptom vid panikångest - så lindrar du
Annons

Foto: Discovery+, TT, Instagram

Annons