Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Har du testat nya, proteinrika trenddrycken – proffee?

23 feb, 2021 
proffee är den nya proteinrika trenddrycken med kaffe och proteindryck
Proffee är den senaste trenden när det gäller proteindrycker. Det är nämligen just proteindryck men nu blandat med mångas favoritdryck – kaffe. Så här gör du din egen proffee!
Annons
5 myter om proteinBrand logo
5 myter om protein

Älskar du både proteindryck och kaffe? Då kanske du redan har hakat på trenden att dricka de två i kombination – proffee?

Proteindryck är inte för alla

Huruvida vi egentligen borde dricka extra protein i form av protein-shakes och smoothies med proteinpulver har diskuterats mycket den senaste tiden.

För många som tränar är det ett smidigt sätt att få i sig proteinet, medan många kostexperter menar att de flesta får i sig tillräckligt med protein ändå.

Det här beror förstås på hur mycket, hur ofta och vad man tränar, liksom vad man äter. För en del kan proteindryck vara ett bra tillskott, för andra kan det absolut vara onödigt.

Proffee som återhämtningsdryck eller mellanmål

Men när det gäller proffe så menar bland annat Runners world att drycken skulle kunna vara den perfekta återhämtningen efter ett längre träningspass. istället för ett mellanmål du kanske brukar äta annars. Eller som ett mellanmål ett tag före passet.

Annons

Protein är ju faktiskt bra både för återhämtning och för att bygga/behålla muskelmassa och något vi behöver få i oss. Både när vi tränar och annars.

Däremot bör man hålla koll på hur mycket protein man redan äter, för att se om man verkligen behöver dricka extra protein. Man ska inte heller glömma att äta kolhydrater, som kroppen också behöver.

Så gör man sitt eget proffee

Du kan göra proffee på många olika sätt och välja det protein som du föredrar. Ett tips är att välja ett riktigt bra proteindryck, utan onödiga tillsatser, och gärna utan socker.

Du använder antingen espressokaffe eller förbereder iskaffe, och så blandar du det med proteindryck och/eller mjölk

proffee, den nya trenddrycken som fungerar som återhämtningsdryck
1019760772

Recept: Exempel på hur du gör proffee hemma

Du behöver:

Gör så här: Häll kaffet i ett glas som du fyller med is en bra bit upp. Fyll upp resten av glaset med proteinpulver som du blandar med valfri mjölk, alternativ en färdigblandad proteindryck som du gillar. Blanda om och njut av din dryck.

Källa: Runners World Foto: TT

Annons