Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Personer som använder emojis har bättre sexliv

21 feb, 2020 
AvMåBra
Emojis ger dig bättre sexliv, enligt denna studie.
Skickar du hjärtan och smileys ofta? Grattis, då har du också större framgång i sexlivet enligt denna studie.
Annons

En emoji säger mer än tusen ord (och den går definitivt snabbare att skicka). Men vad avslöjar vårt användande av bilderna i vår kommunikation? Två färska studier har djupdykt i just detta – med en märklig slutsats.

Personer som använder emojis frekvent i kommunikationen med en befintligt eller möjlig partner verkar nämligen ha större framgång när det gäller både romantik och sexliv.

Bättre sexliv med emojis

Det är forskare från Kinsey Institute vid Indiana University och Lake Forest College i Illinois som undersökt kopplingen mellan emoji-användandet och datingframgångarna. 5 300 individer deltog i den första studien, där man undersökte kopplingen mellan användandet av symboler i kommunikationen mellan personer som dejtade. Och de deltagarna som återkommande hade emojis i sina meddelanden var också överrepresenterade bland de som dejtade mest och hade fler sexuella relationer än övriga.

I en uppföljande studie, där 275 personer deltog, ville forskarna undersöka betydelsen av frekvensen av emoji-användandet. Även där hade smileys och hjärtan sina fördelar: De som använde bildspråket ofta i sina meddelanden hade också sex oftare än andra.

Och det finns fler fördelar än så! Enligt en undersökning som publicerats i Trends in Cognitive Sciences, är emoji-användare mer empatiska och sociala jämfört med personer som kommunicerar enbart med text.

Läs också:

Så ofta bör du ha sex för att må bra

Så lite behöver ni ligga för att vara lyckliga

 

Annons