Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Pernilla Wahlgrens knep för att dricka mindre

16 aug, 2021 
Pernilla Wahlgren med ett glas bubbel/ Pernilla Wahlgren leendes.
Några extra glas alkohol hör sommaren till för många, och Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam är inget undantag. Nu kommer dock hösten och det är dags för nya skärpta vanor. Pernilla berättar om sitt bästa tips för att minska drickandet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Sofia Wistams första möte med Pernilla Wahlgrens kärlekBrand logo
Sofia Wistams första möte med Pernilla Wahlgrens kärlek

Att se ett och annat glas alkohol på medieprofilerna Pernilla Wahlgrens och Sofia Wistams sociala medier är inte ovanligt. Ofta syns profilerna på middagar, gärna ackompanjerade av goda vänners sällskap och ett glas. Nu är det dock höst och det får vara stopp för de festliga vanorna, det pratar Pernilla och Sofia om i senaste avsnittet av sin podcast Wahlgren & Wistam.

I avsnittet hörs kollegorna skåla i bubbel och Sofia berättar att det är det första hon dricker på fyra dagar, ända sedan hon kom tillbaka från sin semester på Sandhamn.
– Nu är jag ju hemma från Sandhamn och direkt när jag gick av färjan så bara “Nu börjar nya livet och så vidare, jag ska inte dricka”. Och jag har ju klättrat på väggarna, säger hon.

Annons

Knepen för att inte dricka

Trots svårigheten att inte dricka så har Sofia ett knep som hon delar med sig av till poddkollegan och till lyssnarna.
–Tricket är att man inte ska ha det hemma. Jag har inte haft någon öppnad flaska vin hemma och inget godis och då är det lite lättare. Men jag har tänkt tanken, säger Sofia.

Även Pernilla har tricks för att minska ner på drickandet, nämligen att köra bil.
– Mitt bästa tips för att inte dricka är köra bil – det är perfekt, säger hon.

Pernilla berättar om ett tillfälle då detta knep kom väl till pass, nämligen kvällen innan då hon besökte en av sonen Benjamin Ingrossos favoritrestauranger. Servitrisen serverade ett gott vin och utan att tänka sig för tog Pernilla några klunkar.
– När jag druckit tre klunkar så kom jag på att jag ju har bilen. Då drack jag bara de tre klunkarna och sen drack jag vatten resten av kvällen, säger Pernilla.

Ifrågasatt för sina alkoholvanor

Pernillas alkoholvanor har tidigare blivit ifrågasatta av hennes följare. För senast några månader sedan hade Pernilla och Sofia en frågestund i podden och fick då in frågan “Har Pernilla ett alkoholproblem?”.

Annons

Både Pernilla och Sofia dementerade då detta.
– Ja jag blir ju väldigt lättpåverkad och tycker att det är trevligt men jag känner absolut inte att jag har några alkoholproblem. Jag skulle aldrig ta en återställare och jag gillar inte att dricka sprit. En god drink om den serveras, absolut, men jag kan inte dricka whiskey eller rom eller gin, och är inte så mycket för drinkar. Och absolut inte shots heller. Snaps ska vi inte ens prata om. Men jag tackar inte nej till ett glas rosé eller bubbel i goda vänners lag, sa Pernilla då.

Annons