Pernilla Wahlgrens ärliga svar efter frågan om alkoholproblemen

22 jun, 2021 
Vänster: Pernilla dricker vin. Höger: Pernilla tittar in i kameran.
Pernilla Wahlgren syns då och då drickande alkohol, både på sociala medier och i Wahlgrens värld. Efter att en poddlyssnare undrar om hon har alkoholproblem öppnar hon nu upp sig om ämnet i sin podd Wahlgren & Wistam.
Annons
Pernilla Wahlgren 5 saker som du kanske inte visste om artisten
Pernilla Wahlgren 5 saker som du kanske inte visste om artisten

Det är inte helt ovanligt att kända profiler blir ifrågasatta för sin alkoholkonsumtion – och nu var det Pernilla Wahlgrens tur.

I ett avsnitt av Pernillas podd, som hon har med medieprofilen Sofia Wistam, är det frågestundsdags och det är då frågan kommer.
– ”Har Pernilla ett alkoholproblem?”. Jag tänker att jag frågar den eftersom du var så full igår, säger Sofia Wistam som läser upp frågan.

Recept.se Nyhetsbrev

Pernilla berättar om gårdagskvällen då hon bland annat filmade en champagnelunch till Wahlgrens värld. Champangelunchen gick över till middag som sedan gick över till efterfest hemma hos henne.
– Och dom gångerna när man dricker då tycker ju jag att det är trevligt att dricka. Och jag blir ju ganska lättpåverkad. Det brukar ju vi skratta om, berättar Pernilla.

Annons

Se också 9 svenska kändisar som tagit sig ur sitt alkoholmissbruk.

Sofia ger svar på tal

I Wahlgrens värld har tittarna flera gånger fått se en ganska lullig och fnissig Pernilla, hon brukar då skämta och säga “dricka lagom, dricka lagom”, något som blivit lite av ett talesätt som förknippas med profilen. När Sofia läst upp frågan så säger hon att tror att frågan är en reaktion på talesättet.
– Om man ska ta frågan allvarligt, och den frågan är kanske baserad på ”Wahlgrens värld” med det här ”dricka lagom, dricka lagom”. Men då måste jag säga: Nej du har inte ett alkoholproblem, säger Sofia.

Enligt Sofia är dock Pernilla väldigt lättpåverkad, vilket även Pernillas dotter Bianca Ingrosso sagt flera gånger.
– Om du dricker två glas vin så blir du lurigare än vad jag skulle bli för på mig märks det ju knappt när jag dricker. Du dricker ju inte så ofta skulle jag säga och det går ju långa perioder där du inte har något behov av alkohol. Då är det snarare jag som föreslår att vi ska dricka lite bubbel till podden och du ba ”eh nej”, säger Sofia.

Annons

"Jag blir ju väldigt lättpåverkad"

Pernilla instämmer med vännen Sofia:
– Ja jag blir ju väldigt lättpåverkad och tycker att det är trevligt men jag känner absolut inte att jag har några alkoholproblem. Jag skulle aldrig ta en återställare och jag gillar inte att dricka sprit. En god drink om den serveras absolut, men jag kan inte dricka whiskey eller rom eller gin, och är inte så mycket för drinkar. Och absolut inte shots heller. Snaps ska vi inte ens prata om. Men jag tackar inte nej till ett glas rosé eller bubbel i goda vänners lag, säger hon.

Annons