Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Pernilla Wahlgren berättar om sjukdomsåterfallet

28 jun, 2021 
Pernilla Wahlgren tittar bort från kameran.
Pernilla Wahlgren har under åren flera gånger drabbats av kristallsjukan. Nu har medieprofilen återigen insjuknat och tvingats skjuta upp jobb. I sin podd Wahlgren och Wistam berättar hon om sjukdomen.
Annons
TV: 5 saker som du kanske inte visste om Pernilla WahlgrenBrand logo
TV: 5 saker som du kanske inte visste om Pernilla Wahlgren

Kristallsjukan orsakas av att kristallerna i örat hamnar i obalans vilket gör att den drabbade blir väldigt yr. Den är inte farlig men däremot jobbig och kan ha stor påverkan på livet. Just detta har hänt Pernilla Wahlgren, och det är inte första gången.
–Jag vaknade imorse och kände att den där jävla kristallsjukan var tillbaka, säger hon till sin poddkollega Sofia Wistam i podden Wahlgren och Wistam.

"Det är som att jag faller i mörkret"

På grund av Pernillas insjuknande blev veckans poddavsnitt lite försenat och hon berättar för Sofia att hon började känna sig sjuk redan på natten.
– Mitt i natten när jag skulle vrida mig från ena sidan till den andra kände jag “woooo”. Jag kan inte förklara, det är som att jag faller i mörkret. Då känner jag att den har kommit tillbaka, säger hon.

Annons

Pernilla berättar att hennes pojkvän Christian Bauer hade hört henne svära i sömnen och trott att hon drömt en mardröm, men det var bara kristallsjukan som kommit tillbaka. Hon har drabbats tidigare, bland annat 2018.
– Tidigare så har jag haft det i någon eller några dagar, men nu har det suttit i flera veckor. Mycket kraftigare än tidigare, det är lite läskigt. Jag tror det är stressrelaterat, sa hon då till Aftonbladet.

Om sjukdomsåterfallet: "Jag har faktiskt opererat mig"

Efter att ha gjort övningar för att motverka sjukdomen och legat på soffan och vilat hela dagen mår Pernilla tillfälligt lite bättre. För poddkollegan Sofia Wistam berättar Pernilla om vad hon tror kan ha orsakat sjukdomsåterfallet – nämligen en operation som hon gjorde nyligen.
– Jag har faktiskt opererat mig för något så konstigt som bråck, säger hon.

För flera år sedan opererade sig profilen för gallsten och snittet som läkarna gjorde i samband med operationen har av okänd anledning inte läkt ihop ordentligt.
– Det blir en öppning inne i ärret, innanför magen dårå och då när det öppnar sig så bildas som en hård fettkula som bara blir större och större och större, säger hon.

Annons

Bråcket har växt under flera års tid, vilket Pernilla har stört sig på. Eftersom man måste ta det lugnt efter operationen bestämde sig Pernilla för att det bästa tillfället att ta bort bråcket är nu under sommaren.
– Det var tur att jag gjorde det för det var tydligen större än vad läkaren trodde. Själva bråcket var stort som en golfboll och öppningen var en gånger tre centimeter så det är ganska stort att ha som ett öppet hål, säger hon.

Pernilla berättar att hon kommer att ta det väldigt lugnt den närmaste månaden och bland annat inte dricka någon alkohol. Hon berättar att ansträngning på olika sätt inte är bra för henne just nu
– Det är kanske därför jag fått kristallsjukan. Jag tog det verkligen lugnt i midsommar men man blir ändå ansträngd när man är med mycket folk och sådär, så nu ligger jag bara och vilar, säger hon.

Annons