Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Pernilla om livet som ensamstående till fyra barn

29 okt, 2022 
Ebba S. Dahlman
Pernilla Wahlgren gästar under fredagskvällen dottern Biancas talkshow.
Under intervjun berättar realitystjärnan om hur det var att balansera ett liv i offentligheten med att vara mamma till fyra barn.
– Jag visste inget annat, säger Pernilla.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Mångsysslaren Pernilla Wahlgren, 54 har levt ett liv i rampljuset sedan ung ålder. Under karriären har hon hunnit förverkliga många drömmar på musikalscenen, tävlat i Melodifestivalen, haft internationella hitlåtar, programlett stora tv-format och dessutom varit huvudpersonen i den alldeles egna realityserie Wahlgrens värld.

I veckan kom dessutom nyheten om att hon antagit det prestigefyllda uppdraget att leda SVT:s Allsång på Skansen och således ta över stafettpinnen från artistkollegan Sanna Nielsen, 37.

Men hur var det att balansera den offentliga karriären med familjelivet, som ensamstående mamma till fyra barn?

Pernilla Wahlgren om bråken med dottern Bianca

Pernilla Wahlgren gästade under fredagskvällen, den 28 oktober, dottern Bianca Ingrossos, 27, talkshow Bianca.

Annons

Pernilla inleder intervjun med att skoja om hur Bianca brukade ”leka” programledare när hon var liten och intervjua henne i barndomshemmet, samt hur surrealistiskt det känns att leken nu blivit verklighet.

– Apropå ingenting, säger Bianca. Du och jag har ju varit väldigt öppna med att vi har bråkat mycket. Sedan jag blev tonåring. Vi har bråkat mycket privat, men också öppet i tv. Vi är ju inte de enda som haft en jobbig mor- och dotterrelation. Varför tror du att vi har bråkat så mycket?

– Du har ju ett temperament och ett PMS-humör, som ibland går upp och ner, säger Pernilla och skrattar. Sedan tror jag att… Jag har kommit på mig själv i efterhand med att tänka att jag var alldeles för hård mot dig. Jag har låtit killarna komma undan. Kanske för att du var tjej, vilket var jättedumt! Jag har curlat killarna, svarar Pernilla.

Mor och dotter delade många skratt i studion under fredagens avsnitt av talkshowen Bianca.

Bianca häpnar efter hennes mammas svar på frågan och refererar sedan till ett citat som hon läst tidigare i veckan. Citatet löd ”En vuxen väntar på ett tack och ett barn väntar på ett förlåt”.

Annons

Hon fortsätter sedan med en utläggning om tacksamheten för mamma Pernillas hårda arbete under hennes uppväxt. Det varma samtalet kulminerar i att Pernilla säger förlåt och Bianca säger tack, varpå de möts i en stor omfamning till publikens applåder. Fint!

Se också: Så märker du att du är förälskadBrand logo
Se också: Så märker du att du är förälskad

Pernilla om livet som ensamstående mamma till fyra barn: ”Då kände jag...”

Bianca Ingrosso har tre bröder; Oliver Ingrosso, 32, Benjamin Ingrosso, 25, och Theo Wahlgren, 15.

– Vi var galna och alla sökte efter din uppmärksamhet. Du har ju uppfostrat oss helt själv. I vanliga fall, så kan man ju dela det mellan en mamma och en pappa [eller andra familjebilder där fler än en förälder är närvarande reds. anm.], barnens rop på uppmärksamhet alltså. Du fick alla oss fyra helt själv... Hur har du orkat?, frågar Bianca.

Annons

Pernilla svarar att hon inte vetat något annat, men att hon ibland känt sig ensam. Känslan av att ha någon på sin sida, när konflikter med barnen blossat upp, är inget hon kunnat få av en partner.

– Kan du känna att vi har varit otacksamma mot dig?, frågar Bianca.

– Inte nu, men jag kände det nog då många gånger. Det var väl det jag sa till mina kompisar att ”De är så otacksamma. Jag gör ju allt för dem och slår knut på mig själv”.

Vidare diskuterar de en annan dimension av deras relation, nämligen det faktum att de alla är offentliga personer. De landar även i att det har varit terapeutiskt att spela in en realityserie tillsammans, eftersom de har kunnat se sig själva utifrån och dessutom fått möjlighet att försvara varandra, när meningsskiljaktigheter uppstått mellan engagerade tv-tittare ur deras respektive fanbase.

Realityserien Wahlgrens värld har alltså stärkt deras relation, som i dag är bättre än någonsin!

Foto: Karin Törnblom/TT

Annons