Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Pernilla Wahlgren om klimakteriet: “Plötsligt har man gått upp tio kilo"

05 jul, 2021 
Pernilla tittar bort från kameran.
Många kvinnor har tuffa besvär under klimakteriet, en av dem är Pernilla Wahlgren. I sin podd "Wahlgren & Wistam" berättar hon om kampen mot klimakteriet och vad som var räddningen på problemet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Se Pernilla Wahlgrens stilresa genom årenBrand logo
TV: Se Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren

Värmevallningar och viktuppgång – två saker som drabbade medieprofilen Pernilla Wahlgren under klimakteriet, det berättar hon om i podden som hon har med poddkollegan Sofia Wistam. Trots en oförändrad livsstil så ändrades Pernillas kropp drastiskt under klimakteriet.
– Plötsligt har man lagt på sig tio kilo fast man ätit och motionerat precis som vanligt, säger hon i sin podcast.

Till en början förstod inte Pernilla inte vad som hände med hennes kropp, men efter ett tag gick det upp för henne – klimakteriet. Hon vill nu deal med sig av sina upplevelser för att kunna hjälpa andra.
– Jag kan känna att det är skönt att veta att det är inte konstigt, säger hon.

Trots sina besvär med både vallningar och viktuppgång är Pernilla noga med att poängtera att dessa klimakteriebesvär inte är något man ska skämmas över.
– Då får man bara omfamna det och förstå att ”jag är inte 25 längre”, säger Pernilla Wahlgren.

Annons

“Jag fick panik först”

Symtomen som har varit värst för Pernilla har varit vallningarna, speciellt under sommarhalvåret. Efter påfrestande problem har profilen sökt och fått hjälp.
– Jag körde hormonplåster först, men sedan var jag hos gynekologen som tyckte att jag skulle äta ett piller om dagen och det fungerar jättebra för mig, säger hon.

Medicinerna har höjt Pernillas livskvalitet avsevärt. Därför blev Pernilla riktigt stressad när hon nyligen åkte till sitt hus i Spanien och trodde att hon hade glömt sina mediciner hemma i Sverige.
– Jag fick panik först och bara ”nej, jag har inte med mig min medicin. Fan alltså”, för dem vill man inte ha tillbaka. Man blir så glad när man hittar saker som fungerar verkligen, säger Pernilla Wahlgren.

Foto: TT

Annons