Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Pernilla Wahlgrens misslyckade kärleksweekend: "Jag somnade"

09 feb, 2022 
Pernilla Wahlgren
Vad som skulle bli en romantisk weekend slutade i något helt annat. Pernilla Wahlgren och pojkvännen Christian Bauer firade sin ettårsdag på ett lite oväntat sätt.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Pernilla WahlgrenBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Pernilla Wahlgren

I samband med att Pernilla Wahlgren och kärleken Christian Bauer skulle fira ett år som par hände något minst sagt obehagligt. De hade tagit in på Hotel Diplomat i Stockholm för en natt, samma hotell som de sågs för första gången, för att koppla av och njuta av varandras sällskap. Men inget gick inte som planerat.

Wahlgren har tidigare berättat att hon drabbats av kritstallsjukan, en form av tillfällig yrsel som orsakas av att små kristaller i örat lossnar. 2018 drabbades hon under flera veckors tid – något hon själv trodde kunde ha utlösts av stress.

"Det bara snurrar och snurrar"

Nu slog alltså sjukdomen till igen. Under den romantiska helgen med Christian Bauers somnade Pernilla tvärt och när hon vaknade insåg hon vad som hade skett.

– Sedan när jag precis hade sagt "somnade jag igår?", så började det toksnurra i mitt huvud. Då hade jag fått tillbaka en sån där kristallsjuk-anfall, säger Pernilla i podden Wahlgren & Wistam.

Annons

– Jag har ju aldrig varit riktigt dyngrak men jag kan tänka mig att det är samma sak. Det finns ju folk som är så fulla att de inte ens kan gå. Precis så känner jag. Det bara snurrar, snurrar och snurrar, berättade hon tidigare för Aftonbladet.

Så yttrar sig kristallsjukan

Kristallsjuka eller godartad lägesyrsel, är en vanlig form av yrsel som orsakas av att små kalkkristaller i innerörat har lossnat. Du känner dig mycket yr när du vrider huvudet på vissa sätt. Kristallsjuka smittar inte och går ofta över av sig själv, men ibland kan du behöva behandling.

Källa: 1177

"Ångestframkallande"

Symtomen, även om det är helt ofarliga, kan upplevas som mycket obehagliga. Något Pernilla intygar.

– Det är så ångestrelaterat. Det är jättevanligt att man får ångest när man får kristallsjukan, för att när vi tappar balansen så är det ångestframkallade.

Fotot: TT

Källa: Expressen, Hänt, Wahlgren & Wistam.

Annons