Tommy Nilsson om skillnaden mellan att bli pappa vid 19 och 62

Tommy Nilsson
Tre saker du vill veta om Tommy Nilsson
0:45

Efter reklamen: Tre saker du vill veta om Tommy Nilsson

(0:45)

Slå på ljud

I maj förra året blev Tommy Nilsson pappa till sitt sjätte barn. Sitt första, dotter Angelica Edlund, fick han som 19-åring och det senaste tillskottet fick han som 62-åring.

En stor skillnad, naturligtvis.

– Det går inte att jämföra. Jag var alldeles för ung, jag var 19 år och tog inget ansvar. Då satte jag mig själv och min karriär före allting. Jag bodde utomlands och när jag väl kom hem så var Angelica fem år redan. Det tog jättelång tid för oss att hitta någon slags umgängesform, gör han klart i Aftonbladet.

“Tänk er första föräldramötet när jag kommer där med käppen”

Tommy Nilsson har funderat mycket på hur det kommer att bli att vara en äldre pappa när hans yngsta dotter växer upp.

– Ja, jag kommer vara 80 år när hon är 18. Tänk er första föräldramötet när jag kommer där med käppen. Jag har tänkt på det många gånger och jag har också tänkt på att det är 20 års åldersskillnad mellan mig och Linda. Jag kan säga till henne att ”det är klart att jag går bort före dig”, då säger hon ”säg inte så!”. Men det är lätt för henne att säga. Det är klart att den aspekten finns med i mina tankar, säger han till Aftonbladet.

Linda Olsson och Tommy Nilsson träffades 2008.

Linda Olsson och Tommy Nilsson träffades 2008.

Karin Törnblom/TT

Blev gammelmorfar och pappa samtidigt

Det var för runt 15 år sedan som Tommy Nilsson träffade kärleken i musikalartisten Linda Olsson, 43. De är förlovade och 2011 fick paret sonen Tim.

Äldsta dottern Angelica fick han tillsammans med exflickvännen Susanne. Från äktenskapet med Catherine Haag fick han sonen Kalle, och när han var gift med Malin Berghagen fick han barnen Linn och Isak.

Inte nog med att Tommy Nilsson blev sexbarnsfar förra året så blev han också gammelmorfar.

– Det är en knasig familj. Det roligaste är nästan när jag ser framför mig att jag ska gå med mitt barnbarn och rulla barnvagn tillsammans med honom för att vi har varsitt barn. Det är jätteknasigt förstås, men härligt samtidigt, sade han till Expressen i fjol.

Foto: TT

Utvald läsning