Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Patrick Ekwalls fina hyllning till frun Hannah

15 jul, 2022 
AvMichaela Mastad
Patrick och Hannah Ekwall.
Sportjournalisten Patrick Ekwall har varit öppen med sin och familjens stora sorg sedan hans hustru Hannah Ekwall gick bort i sviterna av bröstcancer. Nu har han startat projektet Ekwall rullar i kampen mot bröstcancer.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
VIDEO: Patrick Ekwall: Så pratade jag med vår dotter efter Hannahs borgångBrand logo
VIDEO: Patrick Ekwall: Så pratade jag med vår dotter efter Hannahs borgång

Patrick Ekwall är en av våra största sportjournalister och 2021 vändes hans liv upp och ned när han förlorade sin hustru. Det var i februari förra året som hans fru Hannah Ekwall gick bort i sviterna av bröstcancer, endast 39 år gammal.

”Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje”, skrev Patrick på Instagram efteråt.

Patrick och Hannahs kärlekshistoria

I en intervju med Allas berättade Patrick att makarna träffades ute sent en natt på Stureplan i Stockholm och att Hannah var den som var mest på – något som han i dag såklart är glad över.

Annons

– Men grejen var att jag egentligen helst ville vara singel. Jag tyckte att jag klarade mig väldigt bra själv, trivdes med singellivet och rent krasst var jag alltför egoistisk för att ha en annan person i mitt liv just då, berättar Patrick.

Efter det började paret träffas mer och det dröjde ett tag innan de en dag insåg att de faktiskt var tillsammans. Lätt och väldigt okomplicerat gick det i alla fall, och det är även så Patrick definierar relationen han hade med Hannah.

År 2017 gifte paret sig och fick tillsammans en dotter – Tindra. Från ett tidigare förhållande har Patrick även dottern Wilma.

Patrick och Hannah Ekwall.
Patrick och Hannah Ekwall.
Annons

Patrick Ekwalls fina hyllning till frun

SE OCKSÅ: 5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte vissteBrand logo
SE OCKSÅ: 5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte visste
Annons

Men 2020 kom familjens liv att vändas upp och ned då hustrun Hannah drabbades av bröstcancer och ett år senare gick hon bort. Efter Hannahs bortgång blev Patrick och dottern Tindra lämnade kvar med en obeskrivlig sorg.

I dag är Patrick stolt ambassadör för Bröstcancerfonden och gör vad han kan för att hjälpa till. Nu är han i full gång med att lära sig att åka rullskridskor för att kunna genomföra världens största rullskidlopp – det 48 kilometer långa Alliansloppet. Hela resan sker i samarbete med Bröstcancerförbundet – vilket innebär att hela vinsten från projektet går till forskning för att nå visionen att ingen kvinna ska drabbas av bröstcancer.

“Jag brinner för att hjälpa så många drabbade kvinnor och familjer som möjligt. Pengar behövs och varenda krona som kommer in gör skillnad. Och ska jag behöva åka rullskidor i fem mil, då kommer jag att göra det.”, skriver Patrick på projektets hemsida.

Foto: TT, Instagram

Annons