Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Patrick Ekwall om skönhetsingreppet han gjorde som tioåring

09 jun, 2022 
patrick-ekwall-ingrepp-öron-
Sportjournalisten Patrick Ekwall berättar att han som liten blev retad för sina utstående öron, och att han som 10-åring gjorde en operation för att råda bot på det.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
VIDEO: Patrick Ekwall om saknaden efter Hannah: "Kan ingen jävel bara väcka mig""Brand logo
VIDEO: Patrick Ekwall om saknaden efter Hannah: "Kan ingen jävel bara väcka mig""

Nu berättar Patrick Ekwall, 56, att han som blott en liten tioåring opererade in sina öron, som han menar stack ut från huvudet. Det är i samband med att han delar med sig av en bild på sig själv och åttaåriga dottern Tindra som han avslöjar sitt tidigare skönhetsingrepp.

”Tindra älskar att greppa tag om mina öron. Och det finns en del att hålla i, om man säger så. När jag var liten stod de rakt ut och jag fick heta ’Flax’ i skolan innan de opererades in när jag var i 10-årsåldern.

”Men stora är de fortfarande och lätta att hålla i ett stadigt grepp när det blåser snålt”, skriver han på sina sociala medier.

Öronplastik är en operation som utförs i syfte att få in utstående öron. Operationen utförs som tidigast vid sex till åtta års ålder, när öronen är färdigutvecklade, enligt Vårdguiden.

Annons

”Kirurgen gör ett snitt på baksidan av örat för att få fram och kunna forma brosket så att örat kommer närmare skallbenet. Det behövs oftast några stygn för att hålla brosket på plats.”, skriver sajten även om ingreppet.

”Det har varit väldigt smärtsamt”

I februari förra året gick sportjournalistens hustru Hannah Ekwall bort i sviterna av bröstcancer. Efter lämnades Patrik, den gemensamma 8-åriga dottern Tindra och Patriks barn från en tidigare relation, Hannahs bonusdotter Wilma, 21.

– Alla mors- och farsdagar kan fara åt helvete. Det har varit väldigt smärtsamt att ta sig an de dagarna, berättade Patrick för Expressen när familjen stod inför sin första jul sedan Hannahs bortgång.

Patrick Ekwall om familjens stora sorg

Nu är han även aktuell med den nya TV4-dokumentären Livet efter dig: Patrick Ekwall om ett år utan Hannah där vi får se hur familjen öppnar upp om sorgen efter Hannah, och hur livet ser ut när man har förlorat en älskad familjemedlem.

På det stora hela tycker Patrick Ekwall ändå att han och barnen hanterar sorgen väl. De låter ledsnad skölja över dem och när det gått över lever de vidare sina dagar. Patrick Ekwall berättade även i Expressen-intervjun att han går i traumaterapi. Han tycker det är bra eftersom att han kan ställa frågor och få professionella svar tillbaka.

Foto: TT/Instagram

SE OCKSÅ: Patrick Ekwall: Så pratade jag med vår dotter efter Hannahs borgångBrand logo
SE OCKSÅ: Patrick Ekwall: Så pratade jag med vår dotter efter Hannahs borgång
Annons