Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Kändisarna som seglar i nya säsongen av Över Atlanten

16 feb, 2021 
Kändisarna i Över Atlanten säsong 3: Özz Nüjen, Jessica Almenäs, Marko Lehtosalo, Anders Limpar, Eva Röse och Paul Svensson
I säsong tre av Över Atlanten får vi bland annat se Marko Lehtosalo och Eva Röse segla mellan Gran Canaria och Caribien. Så här sa de inför äventyret!
Annons
Elin Härkönen, om utmaningarna i Elitstyrkans hemligheter SverigeBrand logo
Elin Härkönen, om utmaningarna i Elitstyrkans hemligheter Sverige

I Över Atlanten, säsong tre, kan vi se programledaren Jessica Almenäs, artisten Marko Lehtosalo, fotbollsspelaren Anders Limpar, komikern Özz Nujen, skådespelaren Eva Röse och kocken Paul Svensson segla 2 700 mil, mellan Gran Canaria och Karibien.

Idén med på programmet är att olika kända personer, utan erfarenhet från segling, möts och lär sig att segla – samtidigt som de lär känna varandra och upplever ett stort äventyr ihop. Och samtidigt som tittarna får lära känna personerna och följa äventyret hemma från tv-soffan.

14 februari började seglingen över Atlanten

Resan gick från Gran Canaria den 14 februari och beräknas pågå i några veckor. Programmet kommer att sändas på Discovery + senare i år.

Marko Lehtosalo såg fram emot äventyret innan de reste iväg:

– För mig är det här mer en fiskeresa med inslag av segling eftersom jag tagit med mig massa fiskeprylar. Seglingen kommer säkert stundtals bli tuff men jag längtar tills man sitter och styr båten någon natt under en stjärnklar himmel, sa han i ett pressmeddelande.

Annons

Eva Röse seglar över Atlanten i säsong 3

Eva Röse, som har fått frågan om att vara med tidigare men då inte kunnat på grund av jobb, säger att hon ser fram emot att möta sina rädslor på havet:

– Mitt i detta märkliga år får man plötsligt chansen att byta ännu ett zoom-möte vid köksbordet mot ett äventyr över Atlanten. Jag är så redo, och så rädd. Bring it on.

Klabbe tar över som ledare efter Gurra

Med på båten, och ledare över besättningen är den här säsongen Claes ”Klabbe” Nylöf som är skeppare och elitseglare med stor erfarenhet. Han ersätter världsomseglaren Gurra Krantz som vi sett i säsong ett och två.

Deltagarna i tidigare säsonger av Över Atlanten

I säsong ett var deltagarna Markus Aujalay, Viktor Frisk, Anna Lindberg, Peter Magnusson, Agneta Sjödin ochThomas Wassberg.

I säsong två såg vi Klas Eriksson, Frida Hansdotter, Henrik Henke Larsson, Tommy Nilsson, Tareq Taylor och Sofia Wistam.

Foto: Discovery +

Annons