Ny gala ska hylla kvinnor på kvinnodagen: Power Girl Awards

På Internationella kvinnodagen, den 8 mars, kommer en stor girlpower-gala att hållas på Berns i Stockholm. Arrangörer för galan är Gina Tricot och UN Women och tillsammans vill de hylla svenska kvinnor med en glittrande kväll fylld av discofeber och girlpower.

Läs också: Helen Mirren: Därför ska alla vara feminister

Galan kommer att ledas av Ellen Bergström och Parisa Amiri, och på scenen kommer vi även att få se Molly Sandén. Power Girls Awards är en välgörenhetsgala för 500 kvinnor, och 300 biljetter släpps under torsdagen den första februari. Biljetterna kostar 200 kronor styck och intäkterna går oavkortat till UN Women Sveriges arbete.

Power Girl Awards är en chans för oss att hylla alla coola tjejer där ute, att få rulla ut röda mattan och ge något tillbaka till dessa fantastiska tjejer som vi inspireras av varje dag. Samarbetet med UN Woman Sverige är ett viktigt ställningstagande som våra anställda och våra kunder kan förknippas med. Det bygger stolthet hela vägen inifrån och ut, säger Anna Appelqvist, Brand Manager på Gina Tricot.

Läs också: 7 kvinnor som ger styrka när allt känns nattsvar

Under kvällen kommer tre priser att delas ut till starka kvinnor: Årets superwoman, Årets power girl och Kvällens power look. Kvällens största pris, Årets superwoman, går till en kvinna som har utmärkt sig och stått upp för viktiga kvinnofrågor, gjort märkbar skillnad och agerat som en stark förebild för andra kvinnor. Kvällen power look går till den vars look och outfit sticker ut mest under galan.

Publikens pris, Årets power girl, går till en inspirationskälla och förebild som vem som helst kan nominera. Det kan till exempel vara en vän, kollega, syster, flickvän eller mamma –skicka in din nominering tillsammans med en motivering här.

Se galans save the date-video här:

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Utvald läsning