Molly Hammars peppiga inlägg om synen på kroppen hyllas

molly hammar
5 saker du kanske inte visste om Molly Hammar
0:52

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om Molly Hammar

(0:52)

Slå på ljud

Molly Hammar slog igenom i Idol på TV4 för tio år sedan. Hon har tävlat i Melodifestivalen 2016 och skrivit ett bidrag för Maltas räkning i Eurovision Song Contest samma år. Idag är hon dessutom en influencer som gärna använder sina kanaler till att peppa fansen till att tycka om sina kroppar.

I ett nytt inlägg öppnar Molly Hammar upp om destruktiva tankar hon nyligen slogs mot.

”Hej kroppsdagboken. Shit va stark du e? Otrolig. Igår så fick du dock stå ut med dumma tankar. Tankar om att du inte är bra som du är”, börjar texten.

Så hanterar Molly Hammar elaka tankar om kroppen

Molly Hammar fortsätter inlägget med att beskriva hur hon hanterade tankarna.

”Jag drog på mig min tightaste klänning och KBTade skiten ur dom tankarna. Att äga sig själv e det fakking sexigaste som finns. STARKASTE som finns. Viktigaste som finns”, skriver hon.

Hon menar att tankar om otillräcklighet kommer i olika vindpustar, vilket är oundvikligt ”med den här hetsen vi lever i”.

Men, skriver hon, ”det är hur vi hanterar dom tankarna som på riktigt definierar hur vi ser på oss själva”.

”Det är i dom stunderna du tar dig själv i handen och säger: hej kroppen, nu gör vi det här du o jag och du ska inte lyssna en jävla sekund till på dom andra rösterna som snackar skit”.

Molly Hammar avslutar inlägget med att skriva att hon tänker dra på sig bikini och gå och bada. Bland kommentarerna jublar vännerna och fansen!

Kända vännernas stöd efter inlägget

Vännen och artistkollegan Oscar Zia skriver: ”Du e så snygg”. Michael Bindefeldt kommenterar med fem eld-emojis som för att beskriva att Molly är het. Influencern Fanny Lyckman lämnar hjärtan liksom artisten Mimmi Sandén (Molly Sandéns lillasyster).

Många fler slår följe och kommenterar med hjärtan, eldflammor och fina ord.

”Åh precis vad jag behövde höra….”, skriver ett fan.

”Vilken förebild du är”, skriver ett annat.

Molly Hammar har sagt ifrån tidigare

Det är långt från första gången Molly Hammar tar till orda på Instagram mot skeva kroppsdeal och orealistiska förväntningar på kvinnokroppen.

I augusti i fjol reagerade Molly på klädbutikers storlekar genom att posta ett bildspel från en provhytt. Hon beskrev hur hon valt butikens största storlek i samtliga byxpar, och att inget av dem passat hennes kropp. Inlägget hyllades – men hon fick också motta hatiska kommentarer. Det fick Molly i sin tur att svara på nytt.

”Har vi en sån skev bild av hur en sund kropp ser ut. Hur en kvinna ska se ut. Är vi så sjukt rädda för fett på kroppen??”, skrev Molly Hammar.

Budskapet var lika tydligt då som nu:

”Du definieras inte av din vikt. Du definieras inte av hur din kropp ser ut. (…) Låt oss se varandra, våran kompetens, hur vi skrattar, hur vi pratar, och inte, INTE våra kroppar”.

Foto: TT

Utvald läsning