Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Masked singer Sverige — vem gömmer sig bakom masken?

28 mar, 2022 
Masked singer 2022
Årets Masked singer Sverige är äntligen igång och de första maskerna lämnar många spekulationer och frågetecken. Här sammanfattar vi ledtrådarna och panelens gissningar efter avsnitt ett och två.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Kluriga ledtrådar och magiska förklädnader. Masked Singer Sverige är igång för säsongen och överallt pågår vilda spekulationer och gissningar. Här sammanfattar vi maskerna och de viktigaste detaljerna i jakten på kändisen bakom masken.

Vem är Trollkarlen i Masked singer?

Trollkarlen, Masked singer

Panelens gissningar: Kevin Walker, John Guidetti, Eric Saade och Simon Sköld.

Annons

Gissningar i bruset: Rami Shaban

  • Låt: Imagine Dragons – ”Believer”
  • Möjliga ledtrådar: ett labb, skola, foto med någon likt liemannen, gul fjäder, boll i guld
  • Trollkarlen egen beskrivning: – Mitt namn är trollkarlen. Att skapa magi är inget nytt för mig. Trollkarlen står för erfarenhet och visdom. Jag ser mig som en lagkapten, någon som ser till att alla har samma mål. Även om vägen är viktigast. Jag bestämde mig tidigt för vad jag ville göra i livet och tränade redan som litet barn flera gånger i veckan för att komma dit. Men inte till vilken allmän förening som helst. Jag kände att jag äntligen passade trots en viss brytning – eller tack vare den? Tänk om jag anat då att jag skulle få spela internationellt och till och med på en av mina stora idolers hemmaarena. Min dröm i den här tävlingen är att visa en sida som inte alla sett av mig. Att jag får visa framfötterna utan att använda fötterna. Och såklart hoppas jag också att ni kommer att bli helt förtrollade och tro på det ni ser.
  • En sista ledtråd: Vad är det du har råkat ut för?– Mitt liv har gett mig en och en annan tackling. Läkaren tar fram ett recept på medicin för förslitningsskador.

Vem är Riddaren i Masked singer?

Panelens gissningar: Mats Wilander, Jonas Björkman, Micael Bydén eller Tareq Taylor, Peter Jihde.

Gissningar i bruset: Peter Magnusson

  • Låt: Robin Williams – ”My way (a mi manera)”
  • Möjliga ledtrådar: påfågel, målare, clowner, brinnande bil i garage, hårfön, hotellnyckel med nummer 8
  • Riddarens egen beskrivning: – Här har ni mig, Riddaren. Är jag en sorglig skepnad som Don Quixote eller är jag en munter narr? Skillnaden är kanske inte så stor, jag är något av en dubbelspelare. Jag har antagit det här uppdraget utan några tankar på pokalen, för att behaga en fager prinsessa. Jag har haft färgstarka följeslagare förut, men ingen som min vän påfågeln. Och han lever inte med dolda fjädrar. Alla riddare har ett kall och mitt hittade jag tidigt. Det var en tidsresa bakåt som visade mig vad jag skulle göra som vuxen. Och resan dit tog mig till andra sidan Atlanten. Även om jag är riddare blev jag aldrig med borg, jag längtade efter en inrutad tillvaro och det fick jag. Men jag gjorde det på ett helt eget sätt. Jag har många strängar på min lyra, visade självaste kungen vad jag var kapabel till i hans egen hall. Inte konstigt att jag sen gjorde succé i Sveriges Saint Tropez och skaffade mig samma titel som burken. Den här riddaren har alltid gått sin egen väg och det tänker jag fortsätta med.
  • En sista ledtråd: Är det här dina böcker? – På sätt och vis handlar böckerna om min historia, säger Riddaren. Böckerna i bokhyllan är: ”Skriet från vildmarken: Varghunden”, ”Sherlock Holmes”, ”Paddington”, ”Dagbok Måns Zelmerlöw 2001 Top Secret”.

Vem är Cyberninjan i Masked singer?

Panelens gissningar: Mimi Sandén, Clara Henry, Malin Berghagen, Prinsessan Sofia, Binaca Ingrosso, Margaux Dietz.

  • Låt: Olivia Rodrigo – ”Good 4 u”
  • Möjliga ledtrådar: Min sanning, katt, fågel och fisk på röd kudde
  • Cyberninjans egen beskrivning: – Det är jag som är Cyberninjan. Ni kanske vill veta vem jag är, men det är inte många jag låter komma riktigt nära. Jag är oväntat privat, trots att jag har växt upp i offentligheten. Jag är en fighter som alltid vill prestera och jag vet inte alltid mina begränsningar. Ibland känner jag mig lite som en karaktär i en Disneyfilm. Jag förnekar inte att det här är ett svårt företag för mig, som för alla andra. Men jag har visat tidigare att jag inte backar för stora utmaningar. Är det här kanske min dolda talang? Jag borde veta, så många som jag har visat, även på bästa sändningstid. Att känna skam är ett passerat kapitel för mig. Jag står upp för det jag har gjort, även när jag har tagit mig vatten över huvudet. Jag tycker om att gå över gränser. Jag är gärna varken eller, eller varför inte både och. Jag kan vara både ung och gammal, både yin och yang, både fågel och fisk. Kanske kommer ni upptäcka vem jag verkligen är. Det är dags för mitt första uppdrag.
  • Den sista ledtråden: Du vet att vi redan filmar allting som händer här i programmet?– Jag har egna och andras kanaler där jag visar min värld.

Vem är Fru Kanin i Masked singer?

Panelens gissningar: Gudrun Schyman, Anja Pärson, Eva Fröling, Pia Sundhage eller Mona Sahlin.

  • Låt: Lil Nas X – ”Old town road”
  • Möjliga ledtrådar: boxningshandskar, Håkan Hellström, skogsdjur, visselpipa, Janne Andersson, hembiträde
  • Fru Kanins egen beskrivning: – Det är jag som är Fru Kanin. Jag kanske ser snäll och gullig ut, men ni vet inte vad som döljer sig bakom pälsen. I hela mitt liv har jag känt mig lite fångad i en bur, men nu har jag äntligen släppts ut och jag är fri att skutta min egen väg. Jag är van att uppträda på stora arenor men ikväll ska jag göra något jag aldrig gjort förut. Och det gör jag för min egen skull, men också för den nya generationen. Kaniner är flockdjur och jag har verkligen varit en lagspelare, även om jag hamnat i rampljuset har jag alltid representerat andra. Jag var med och bildade det första tjejlaget på min hemort och vi hade stora planer. Men vi fick inte grönt ljus för att spela på annat än grus. Jag tog gärna en fight, det gör jag fortfarande. Jag har haft stora mål och slagits för lika rättigheter och det tog mig tidigt till en topposition. En kanin är faktiskt ingen gnagare, även om jag känner många sådana. Nu hoppas jag att jag kan få lite nya supportrar. Jag kanin-te bärga mig. Nu vill jag kicka igång.
  • Den sista ledtråden: Det verkar som om du har fått post, Fru Kanin? – Ja, det har jag fått förut.Brevet lyder: Till Fru Kanin, Rosenstigen 8, Trollskogen.”Var försiktig min lilla, om du också ska försöka få dina drömmar uppfyllda.”Poststämpel från Brasilien.

Vem är Spelmannen i Masked singer?

Spelmannen, Masked singer

Panelens gissningar: Adam Pålsson, Zlatan, Felix Sandman, Armand Duplantis och Tommy Körberg.

Gissningar i bruset: Amadeus Sörgard, Kevin Walker

Annons
  • Låt: Ed Sheeran – ”Thinking out loud”
  • Möjliga ledtrådar: Fotboll, Paris, Ronaldo, el eller ström, åskledare, Felix Herngren, Jesus, Justin Bieber och Babar
  • Spelmannens egen beskrivning: – Hej, det är jag som är Spelmannen. Och spelat har jag gjort i hela mitt liv. Visst har jag sjungit också. Jag drömde om att bli stjärna på en annan arena. Det här är verkligen inte min hemmaplan, jag vill prova på något jag aldrig gjort förut. Jag har mött många storheter och den största stal showen av mig, men det här motståndet liknar inget jag ställts inför förut. Jag vet att jag måste ge allt och till och med gå över gränsen. Men tur att jag har en hemlig superkraft. Mitt mål i den här tävlingen är som alltid, att ta hem segern. Och inte bli utvisad. Men också att gå emot strömmen och visa en ny sida. Och såklart vill jag finta bort panelen. Det är inte bara jag som ska stå för underhållningen här. Jag ser verkligen fram emot att höra Felix tänka högt.
  • Den sista ledtrådne: Fotboll och ost, är det dina stora passioner i livet?– Ja, iallafall det ena. Men båda.

Vem är Karusellen i Masked singer? Det var Anna Lindberg

Anna Lindberg

Panelens gissningar: Jessica Alemnäs, Malin Baryard, Josephine Bornebusch, Mat-Tina, Anna Lindberg eller Ulrika Knape.

  • Låt: Britney Spears – ”Circus”
  • Möjliga ledtrådar: Radiodiktafon, Sten och Stanley, hästar, tv
  • Karusellens egen beskrivning: – Här är Karusellen som ska gå till kvällen. Och kanske ännu längre än så. Jag har länge stått i centrum, men det har inte alltid varit jag som styrt handlingen. Jag har blivit känd, men ingen har riktig fått lära känna mig, vem jag verkligen är. Nu får jag äntligen regissera mig själv. Mitt liv är både snurrigt och lite skruvat, det är mycket som händer omkring mig och då gäller det att ha ögon i nacken. På sätt och vis är det här min största utmaning, även om jag är van att uppträda inför stor publik. Men då hör jag inte alltid applåderna eller ser reaktionerna. Nu vill jag visa att jag är betydligt mer färgglad och lekfull än somliga tror, en riktig attraktion. Hoppas ni sitter bra och kommer älska mig, för nu ska jag ta med er på mina första åktur. Äntligen är det dags att dra igång den här cirkusen.
  • Den sista ledtråden: Tycker du om glass? – Jag tänder på alla sorters efterrätter. Vilka, spelar ingen roll.

Vem är Sjöjungfrun i Masked Singer?

Sjöjungfrun i Masked Singer
  • Panelens gissningar: Izabella Scorupco, Hannah Graaf och Alicia Vikander.
  • Låt: Demi Lovatos ”Stone cold”.
  • Möjliga ledtrådar: Filmaffischerna ”Sommaren med Sjöjungfrun”, ”Micke & Sjöjungfrun”, ”Ingen kan älska som Sjöjungfrun”, inspelat jubel och publikskratt från en sitcom.
  • Sjöjungfruns egen beskrivning:
    – Mitt namn är Sjöjungfrun, det här är hennes värld, nu ska jag snart besöka er. Men jag har pendlat mellan olika världar förut. Att gå in i den här rollen har jag verkligen sett fram emot. Jag har alltid skapat karaktärer och jag vill göra nåt som ingen i hemlandet förväntar sig av mig. Hemlighetsfull har jag alltid varit. Vem jag är bakom maskeringen är det inte många som vet, det har ibland skapat drama. Jag har alltid simmat lite mot strömmen och jag är inte rädd för att ta till stora bokstäver. Men jag är faktiskt ingen diva. Även om jag har tillhört kungafamiljen. Jag vet inte alls vad jag ger mig in på, men mitt mål är att vara med ända till slutet, till det som är vackert, finalscenen. Jag älskar att utmana mig själv. En del ser mig som en superhjälte. För mig passar det perfekt att vara på riktigt djupt vatten. Om de vill skratta, så låt dem, den här showen har bara börjat.
  • Den sista ledtråden: En väska med en nackkudde, öronproppar och sovmask. Ska du resa iväg nånstans eller har du kommit hem? – Sverige är inte längre hemland för mig.

Vem är Lokatten i Masked Singer?

  • Panelens gissningar: Camilla Läckberg, Ulrika Johnson, Jessica Folcker och Laila Bagge.
  • Låt: Petra ”September” Marklunds ”Mikrofonkåt”.
  • Möjliga ledtrådar: Kassettband märkt ”My story”, ett glas med blå dryck, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Alexander ”The Mauler” Gustafsson.
  • Lokatten egen beskrivning:
    – Här har ni mig, Queen L, nu kallad Lokatten. En som många vill se, men som egentligen inte vill bli sedd. Hellre skriva historien själv än att bli omskriven. Nu ska jag återvända till mitt ursprungliga revir och om jag nu måste synas så vill jag nu visa en annan sida av mig själv och påbörja ett nytt kapitel. Min stora utmaning är att inte röra mig som mig själv och att hålla färgen i alla lägen, inte bara en av dem. Jag har haft många titlar. Lodjur lever ofta ensamma och det har jag också gjort i perioder, men vissa romanser har blivit kända. Bland de okända är att jag har haft en fling med en internationell popstjärna, i 48 timmar. Dessutom, världens största rockstjärna har kysst min hand, men vissa filmstjärnor fick aldrig träffa den här katten. Jag var upptagen på ett annat håll. Att bli uttittad är nånting en lokatt får vänja sig vid, mitt liv har ibland känts som ett zoo, men jag är inte lika van att höras. Och inte så sugen på den här mikrofonen som ni snart kommer tro.
  • Den sista ledtråden: David Hellenius håller polisförhör: Dags att sjunga ut, vem är du? – Tyvärr, det kan jag inte avslöja. Vad har du för koppling till The Mauler då? – Jag älskar MMA och även dess utövare. Vem är den internationella popstjärnan du haft ett förhållande med, är det Måns Zelmerlöw? – Nej, han är mycket mer känd än så.

Vem är Sagoträdet i Masked Singer?

  • Panelens gissningar: David Lagercrantz, Viktor Frisk, Fadde Darwich, Gustav Lindh
  • Låt: Louis Armstrongs ”What a wonderful world”
  • Möjliga ledtrådar: Pappersbruk, nedhuggna träd, bok med titeln ”Ett träd som heter?”, en känguru, siffran ett, en skylt med texten ”kara-’oak’-bar. Lisa Nilssons ”Himlen runt hörnet”.
  • Sagoträdets egen beskrivning: – Det är jag som är Sagoträdet, jag kanske ser ståtlig ut, men jag känner mig lite som en blyg viol. Vad är det jag har gett mig in på? Man måste nog säga att jag är en late bloomer men när jag fick chansen att skriva ett nytt kapitel i min liv så såddes det verkligen ett frö. Jag knackade på dörren och blev insläppt i en helt ny värld, där allt var möjligt. Det var verkligen stolpe in. Jag vet inte vilket trädslag jag består av men det kanske borde vara bok, eller en. Visst har jag hörts, dock aldrig i den här sortens show. Här är jag helt grön, även om jag har musikaliska rötter. Och familjen har hängt med en riktig kung. Jag är stolt över min stamtavla. Men jag vågar ta mig an stora utmaningar även om det så klart kan sluta med en kraschlandning, eller en sågning, det kan också göra ont. Fast om jag nu misslyckas, då är det väl bara att vända blad.
  • Den sista ledtråden: En radiostyrd bil rullar in med en mobiltelefon, där David Hellenius går igenom kontakterna: Camilla Läckberg, Lars lerin, Stina Wollter, Niklas Ekstedt, Björn Ranelid och Bonniers förlag. När han ringer upp kontakten ”My löv” svarar Renée Nyberg.Varför har du Renées nummer? – Jag minns inte riktigt, jag var nog lite bladig.

Vem är astronauten i Masked Singer?

  • Panelens gissningar: Jesper Parnevik, Armand Duplantis, Jesper Blomqvist, Lasse Hallström.
  • Låt: Ricky Martins ”Livin’ la vida loca”
  • Möjliga ledtrådar: Sjunger Linus Wahlgrens ”Jag är en astronaut”, bumeranger.
  • Astronautens egen beskrivning: – Snacka om att jag är förvandlad. Nu är jag mitt eget verk. Visst harjag gjort märkliga saker framför en tv-kamera förut, men det här är nog det mest spacade hittills. Och nu när ingen vet vem jag är vill jag verkligen ta ut svängarna, istället för svingarna. Man brukar säga att the sky is the limit, men det gäller inte mig. Jag har alltid velat komma högre än så, ända sen jag gjorde succé på andra sidan Atlanten. Jag tillhör en sällsynt art, men jag trivs i flock och det är många som känner mig, halva min svenska hemstad. Men frågan är: Känner de igen mig? Dags för min första låt och en sak kan jag säga, det blir ingen boogie. Jag tänkte bjuda på en unik show som ingen kan imitera.
  • Den sista ledtråden: En person med matbudsväska på ryggen kommer in fylld med paella från Spanien, mexikanska enchiladas, italiensk pizza.– Min talang tog mig ut i världen och jag har fått smaka på mycket framgång.

Vem är mjukglassen i Masked Singer?

Mjukglassen
  • Panelens gissningar: Tina Nordström, Gina Dirawi, Anna Book och Leila K.
  • Låt: Zara Larssons ”Ain’t my fault”.
  • Möjliga ledtrådar: Militärhelikopter, kök och kockmössa, rysk kaviar, ostron, räkor, Abba sjunger Waterloo.
  • Mjukglassens gen beskrivning. – Visst älskar jag att softa, men jag är också full av energi, en riktig sockerchock. Med cherry on the top. En del tror kanske att jag är dålig på att bevara hemligheter, men jag har skrivit såna kontrakt förut och jag älskar att veta saker som ingen annan vet. Jag är här för att bjuda er på en smakupplevelse med extra allt och för att kolla vad ni ser hos mig utan att ni ser mig. Är det här fortfarande mitt game efter alla år, eller borde jag satsa på en annan talang. Min stora dröm var att bli konstnär eller astronaut, men jag ville också synas och höras. Jag showade loss för alla som ville se mig, och alla som inte ville. Självklart övade jag också på min autograf och den fick jag användning för. En musikalisk mentor spelade gitarr, men han vägrade lära mig så jag fick ta reda på hur det gick till på egen hand, ungefär som när jag lärde mig att att sy på maskin. Men jag behöver ingen instruktionsbok. Jag har Mellon på mitt cv, och har även jobbat med Abba. En av mina hits var jag tvungen att framföra varje gång jag var med på tv och jag har delat scen med nån i panelen. Nu borde ni kunna lista ut vem jag är. Jag är faktiskt inte så komplicerad. Och om ni fortfarande inte har koll så är det faktiskt inte mitt fel.
  • Den sista ledtråden: En person i skyddsdräkt kommer in och mäter radioaktiv strålning. Har du en karriär som går strålande? – Absolut David, det är inte första gången jag hörs i det här programmet.

Vem är nallen i Masked Singer Det var Marianne Mörck!

  • Panelens gissningar: Malena Ernman, Marianne Mörck, Eva Röse och Stefan Holm.
  • Låt: ”It’s a hard-knock life” från musikalen ”Annie”
  • Möjliga ledtrådar: Ett skuggspel, en påfågel, en medalj, leksaker
  • Nallens egen beskrivning: – Det är jag som är nallen och jag älskar verkligen att leka bland alla mina nallar. Dessutom är jag jättebra på att bevara en hemlighet och så gillar jag överraskningar och gåtor. När man tar man mig pälsen kanske ni ändå inte vet vem jag är. Mitt liv tog en ny vändning sen jag började gå ut med ett annat djur. Men trots äktenskapet blev jag aldrig nån vanlig Svensson. Jag har nästan fått mer kärlek än jag är värd, det är roligt att visa sig utan att visa sig. Det finns en baksida på medaljen. Egentligen trivs jag inte riktigt i rampljuset. Det blir för mycket av priser och applåder. Det kan bli helt uppåt väggarna ibland. Det är många som förtjänar att ställas längst fram och visas upp. Snart ska ni få se vad jag har plockat ihop.
  • Den sista ledtråden:”Rederiets” signaturmelodi spelas och ett segelfartyg rullas in.Tycker nallen om båtar? – Jag har tillbringat väldigt mycket tid på båt, men ofta har jag inte ens lämnat land. Det var fantastiska resor.

Källa: TV4

Foto: TV4

Annons