Markoolio om sorgen efter nära vännen Adam Alsings död

23 mar, 2022 
adam alsing, marko lethosalo
Två år efter den älskade radio-och tv-profilen Adam Alsings död minns Marko ”Markoolio” Lehtosalo sin vän med sorg.
Annons
TV: Anette Alsing om sorgen efter maken
TV: Anette Alsing om sorgen efter maken

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 47, och den framlidne Adam Alsing jobbade i många år ihop på radiokanalen Rix FM. Våren 2020 gick Adam Alsing bort i sviterna av corona.

I samband med det skrev Marko på Instagram:

”Varenda sekund tänker jag på dig och din familj. Ena sekunden är jag nollställd eftersom det är klart du inte är borta och sen sparkar verkligheten in dörren och jag faller ner i avgrunden.

Vi upplevde mycket tillsammans. Det skrattades och gräts. Du tog mig under din vinge och jag trivdes där. Är så jävla förkrossad. Jag tycker väldigt mycket om dig!”

När Marko nu släpper sina memoarer Markoolio - mörkret och den rosa bubblan, benämner han sorgen än en gång. Det rapporterar Expressen.

Annons

Var som en mentor på Markoolio

adam alsing
Adam Alsing gick bort i april 2020.

Adam Alsing var som en mentor för Markoolio, framgår det i boken. Expressen citerar delar ur den som visar på radiomännens starka band.

”Jag hade aldrig i mina mörkaste mardrömmar kunnat föreställa mig att någon av mina egna vänner skulle gå bort i den här hemska tragedin”, skriver Marko.

”Förhoppningarna var höga om att han skulle klara det, det trodde vi alla de där dagarna”, fortsätter han och syftar på Adam Alsings dödsorsak, insjuknandet i corona.

Marko beskriver än en gång hur beskedet om Adams död sände honom ned ”i världens djupaste avgrund”. Han beskriver dagar av gråt och förtvivlan.

Annons

Tillägnar sin vän ett eget bokkapitel

Marko Lehtosalo har tillägnat ett helt kapitel i boken till sin fina vän. Han beskriver hur Adam alltid ställde upp, hur han var tillgänglig för frågor och stöd närhelst Marko behövde det. I Expressens artikel beskrivs hur Marko än idag kan plocka upp telefonen för att ringa upp sin vän – innan han kommer på sig själv med att göra så.

”Han är borta för alltid”, skriver Marko med sorg.

Adam Alsings änka Anette i öppet brev

adam och anette alsing
Anette Alsing och Adam Alsing var gifta i 35 år.

Adam Alsing gick bort vid en ålder av 51 år den 15 april 2020. Han hade då vårdats en tid på sjukhus för corona.

Ett år efter Adams död publicerade hans änka Anette Alsing ett öppet brev där hon och parets två söner tackade för stödet de fått från allmänheten under den svåra sorgetiden.

Annons

”Det går ju inte att dela sorgen, skicka den vidare och få hjärtan tillbaka. Men jag är tacksam att så många hörde av sig så fint. Det var bra att inte känna sig ensam”, skrev hon då.

Källa: Expressen

Foto: TT

Se också: Gry Forssells fina ord om Adam Alsing – sista smset innan han avled
Se också: Gry Forssells fina ord om Adam Alsing – sista smset innan han avled
Annons