Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Mariette Hanssons ord – sex månader efter orosanmälan till socialen

30 aug, 2022 
Mariette Hanssons ord – sex månader efter orosanmälan till socialen
tt
Drygt sex månader har gått sedan en anonym person valde att orosanmäla Mariette Hansson till socialen. Nu talar artisten ut om händelsen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Mariette Hansson - 7 saker du inte visste om artistenBrand logo
Mariette Hansson - 7 saker du inte visste om artisten
Kika in i Lisa Nilssons lyxiga lantställe i skärgårdenBrand logo
Kika in i Lisa Nilssons lyxiga lantställe i skärgården

I januari lät Melloartisten Mariette Hansson, 39, sina följare veta att hon blivit orosanmäld till socialen. Anmälan kom in från en okänd person som menade att Mariette Hansson återgått till sitt arbete som artist för tidigt som därmed inte kunde ge den idag nio månader gamla sonen Dante den tid som han behöver.

”Anmälaren blir rädd och tycker att det är obehagligt när hen ser hur upptagen mamma är. Anmälaren har via gemensamma vänner hört att mamman har väldigt mycket för sig. Anmälaren vet inte om det finns någon annan som avlastar mamma när hon spelar musik.”, står det bland annat i anmälan till socialtjänsten.

Annons

I en ny intervju med magasinet Mama berättar Mariette Hansson mer om orosanmälan hon fick på sig, och efter att lite tid passerat gör hon klart att hon till en början blev ledsen men att hon nu står på stadig grund. Detta eftersom hon inte för ett ögonblick håller med den anonyma anmälaren.

”Intressant och se hur många pappor som blir orosanmälda”

– Det tog mig en stund att fatta att mamman de skrev om i brevet var jag. Sedan blev jag ledsen och arg men det kunde ändå inte bita sig fast hos mig för det fanns ingen grund i anmälan, säger hon i magasinet.

Mariette Hansson började arbeta igen då när sonen Dante var knappt två månader, och detta stack i flertalet av hennes följares ögon, vilket hon berättat om i omgångar på sina sociala medier. Detta trots att Mariette Hansson vid flera tillfällen påpekat att det går utmärkt att ha med ungarna backstage samtidigt som hon arbetar.

– Dessutom har ju Dante en mamma till. Jag kan bara gå till mig själv och min familj och vad som känns okej för oss. Vi har det jättebra. Det skulle förresten vara intressant att se statistik på hur många pappor som blir orosanmälda? Det finns väl ingen pappa som får skit för att han går tillbaka och spelar hockey när barnet är två månader gammalt? frågar hon sig i intervjun.

Mariette Hansson: ”Vi måste stötta varandra”

Maritte Hansson fortsätter:

– Om jag dessutom hade känt att det låg någon sanning i vad de säger så hade jag mått skit och tagit åt mig. Men nu är det inte så. Jag tänker att alla mammor påverkas av mammaskamning oavsett om de är offentliga personer eller inte. Alla vet bäst och det finns så mycket åsikter och folk vill lägga sig i. Vi mammor måste stötta varandra i stället. Vi måste lyfta varandra, inte kritisera.

Foto: TT/Instagram

Annons