Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Malin Olsson om åldersskillnaden med 11 år yngre fästmannen

18 aug, 2022 
Linda Strömbäck
Malin Olsson
2014 träffade SVT-programledaren Malin Olsson, 40, musikern Simon Peyron, 28. Åtta år senare har paret fått två barn och nyligen dessutom förlovat sig. Nu berättar Malin om frieriet och hur åldersskillnaden påverkat deras relation.
Annons
Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2023Brand logo
Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2023

I 17 år har Malin Olsson arbetat som programledare och reporter för SVT. Bland annat har vi sett henne i programmet Vem bor här och som programledare i barnprogrammet Sommar. Nyligen förlovade hon sig med 11 år yngre musikern Simon.

Så träffades Malin och Simon

Malin Olsson, 40 och Simon Peyron, 28 träffades 2014 samtidigt som Malin var reporter på Melodifestivalen. Hon intervjuade sångaren i metalbandet Outrigger, som senare kom att bli pappan till sina två barn och nu blivande make. Idag har paret varit tillsammans i 8 år och döttrarna Blanka och Hedda har blivit 5 respektive 1 år gamla.

Simons frieri i Italien

Malin avslöjar i en intervju med Amelia att paret nu dessutom förlovat sig, då Simon passat på att fria under semestern i Italien.

Annons

– Jag är nyförlovad, det har jag inte berättat för någon än. Vi var nyligen i Rom en helg. Det var första gången vi var för oss själva sen barnen kom. Jag har längtat dit, jag som ville bli arkeolog när jag var liten. Och vilken fantastisk stad det är, berättar Malin.

– En dag var vi vid Fontana di Trevi men det var otroligt mycket folk och då bestämde vi oss för komma tillbaka riktigt tidigt nästa dag så vi kunde ta lite foton. Vi kom dit redan klockan 6.15 men det var ändå folk där. Vi tog i alla fall lite bilder. Och plötsligt ställde sig Simon på knä, säger Malin som berättar att hon blivit överrumplad, då paret aldrig pratat om att gifta sig.

Malin om åldersskillnaden

Malin berättar också om åldersskillnaden och hur det påverkat deras relation. Hon berättar bland annat att hon haft några längre relationer innan hon träffade Simon och att erfarenheten är den största skillnaden.

– Åldersskillnaden var mer av en issue i början, främst i media. De senaste åren har det närmast blivit trendigt bland kvinnor att ha yngre män, haha. Det enda krångliga handlar om att jag upplevt mer, gjort fler uppbrott från relationer och jobbat längre än han gjort, berättar Malin.

– Men det är bra att vi fick barn tillsammans, det hade ingen av oss erfarenhet av och ingen var liksom före den andra i det.

Malin Olsson och Simon Peyron
Malin Olsson och Simon Peyron på ELLE-galan 2020

Källa: Amelia, Foto: TT, Instagram

Annons