Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Magdalena Graafs otäcka olycka – fick biverkning av sin hjärtmedicin

07 nov, 2022 
magdalena graaf visar upp blåtira
Bloggaren och tv-profilen Magdalena Graaf har råkat ut för en rejäl smäll efter ett blodtrycksfall som fick henne att svimma och landa på pannan. Nu har hon en ordentligt svullen blåtira.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Hösten 2019 drabbades Magdalena Graaf av så svår hjärtklappning att hon svimmade, och tvingades åka akut in till sjukhus. Väl på plats konstaterade läkarna att tv-profilen, bloggaren och artisten hade ett medfött elektriskt fel i hjärtat. Något MåBra tidigare skrivit om.

I januari 2021 berättade Magdalena Graaf på sina sociala medier att hon skulle genomgå en operation (ingreppet kallas för ablation) för felet i hjärtat. Sen dessa har hon behövt äta hjärtmedicin, vilket hon misstänker ligger bakom det plötsliga blodtrycksfallet hon råkade ut för häromdagen.

Se också: 5 saker om Magdalena Graaf som du kanske inte visste

5 saker om Magdalena Graaf som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Magdalena Graaf som du kanske inte visste

Fick blodtrycksfall och svimmade – landade på pannan

Det var i lördags morgon som Magdalena råkade ut för det otäcka. Såhär skrev hon senare samma dag på bloggen magdalenagraaf.se:

Annons


”Fick ett blodtrycksfall när jag skulle gå på toan imorse. Det är min hjärtmedicin som ställer till det ibland. Gjorde en ”laila” och landade på pannan. Svullen, blå och huvudet dunkar. Bulan är en ”serietidnings bula” nästan skrattretande overklig.”

Magdalena graaf svullet ögonbryn

Serietidnings-bula är verkligen ordet. På bloggen har hon laddat upp flertalet bilder på den otäcka bulan. Blålila och supersvullen – som dessutom bara blivit större och större under de två dagarna som gått sedan incidenten. Som tur är verkar inte Magdalena ha särskilt ont i ögat. Så här skriver hon i ett inlägg på Instagram under måndagen, två och en halv dag efter olyckan.

Biverkningar av hjärtmedicinen – flera känner igen sig

"Tack för alla goa hejarop! Konstig nog gör det inte ont alls. Färgen har dock börjat ”rinna över till andra ögat”. Hjälp vad många ni är som varit med om samma sak! Blodtrycksfall i mitt fall är orsakat av biverkningar i samband med hjärtmedicin. Ställde mig upp för fort när jag skulle kliva ur sängen. Måste sitta på sängkanten och vänta en stund, blir läxan efter detta. Landade på pannan i ”sittande” läge.

Magdalena Graaf blåtira

Tur att jag inte hann ställa mig upp helt, för då hade jag landat på en glaskant. Änglavakt. Snopen och trist födelsedagspresent till killarna annars. Nu lyfter mitt plan snart. Ska hem och fira Charlie. I två veckor ska jag få njuta av de små pojkarna. Som jag har längtat!"

Vi tycker det låter klokt att vänta en stund innan du for upp ur sängen framöver, Magdalena! Krya på dig!

Annons