Loreen om uppväxten utan far: ”Blivit både mamma och pappa”

Loreen
Så har det gått för Sverige i Eurovision
1:08

Efter reklamen: Så har det gått för Sverige i Eurovision

(1:08)

Slå på ljud

I helgen kliver Loreen upp på Melodifestivalens scen igen, och enligt oddsmakarna är hon storfavorit att än en gång ta hem segern, elva år efter succén med Euphoria.

I år heter låten Tattoo och den har startnummer tio i finalen.

”Hon var min enda stora trygghet”

I dag bor hon dels i en gård på Gotland och dels i en lägenhet i Stockholm, men under sin uppväxt bodde hon i Västerås tillsammans med sina sex småsyskon och sin mamma.

De flyttade dit när hon var sex år, och i barnaskaran var hon den som fick ta mest ansvar eftersom hon var äldst, säger hon i en intervju med Allas.

– Pappa och mamma skilde sig när jag var sex år och han dog när jag var tolv. På så vis har mamma blivit både min mamma och pappa. Hon var min enda stora trygghet. Det har varit tufft att inte ha min biologiska pappa vid min sida, men den reflektionen har kommit mer på senare tid, säger artisten i intervjun.

8 saker intelligenta människor aldrig skulle göra

Loreen förundras över hur mamman lyckades ge sina barn en bra uppväxt, trots att hon var själv med så många knoddar.

– Jag har funderat på hur hon fick allt att gå ihop, men inte en enda gång upplevde jag och mina syskon att vi levde på existensminimum. Det jag fått med mig från henne är självrespekt och integritet, att man inte ska ta skit från någon. Hon hade nog tappat respekten för mig om jag hade kört över mig själv som person och offrat hälsan för att lyckas som artist i syfte att enbart tjäna pengar, säger Loreen till Allas.

Loreen: ”Jag kan barn”

Till magasinet berättar hon också att hon själv inte känner någon stark barnlängtan, och hon har inget behov av att själv föda. I så fall blir det adoption.

– Jag kommer från en stor familj och släkt, och har haft barn runt omkring mig i nästan hela mitt liv. Jag kan barn. Jag har bytt massor av blöjor, lagat mat åt småsyskonen och hjälpt mamma att ta hand om de yngsta. Kanske just därför har det aldrig har funnits en stark längtan efter att skapa en egen familj. Inte ännu i alla fall, säger Loreen.

Foto: TT

Utvald läsning