Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Linda Hammar om sin okända sjukdomskamp efter fästmannens bortgång

31 aug, 2022 
linda hammar
Efter att Köping-profilen Linda Hammar fått covid drabbades hon av mystiska symptom. Nu berättar hennes mamma Tiina om kampen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Kika in i Lisa Nilssons lyxiga lantställe i skärgårdenBrand logo
Kika in i Lisa Nilssons lyxiga lantställe i skärgården

Det senaste året har inte varit det lättaste för tv-profilen Linda Hammar, 49. Under våren förlorade hon sin fästman Lars-Åke Fransson. Han blev 66 år gammal.

– Det var något fel på hans hjärta och han dog i mars. Det var väldigt sorgligt, berättade Linda Hammar senare i en intervju med magasinet Året runt.

Linda Hammars tuffa sjukdomskamp

Sedan blev Linda Hammar även sjuk. Först i covid-19 där hon tvingades ligga isolerad i ett hus en bit bort från sitt hem som hon delat med sina vänner de senaste 30 åren. Covid-19 lämnade henne med hög feber och en enorm trötthet. Så pass att hon fick ta sig akut till sjukhus, vilket hennes mamma Tiina berättar i en intervju med Året runt.

– Innan jul tyckte jag att Linda hade varit väldigt blek ett tag och hon var åter så väldigt trött, förklarade mamman.

Annons

Läkarnas besked – kan inte leva med så lågt blodtryck

På akuten kom det fram att Linda Hammar hade 39 i blodvärde, vilket är oerhört lågt. En vän till familjen som är läkare sa till mamma Tiina att man knappt kan överleva med ett sådant lågt blodvärde.

Linda Hammar fick då fyra påsar blod, röntgades och tog en hel drös med prover men än idag vet igen läkare orsaken till Lindas låga blodvärde. Mamma Tiina misstänker att det kan ha med corona-infektionen att göra.

”Utreds för alla möjliga neurologiska sjukdomar”

Ännu ett mörker för Linda Hammar är att även hennes pappa Lars nu tampas med tuffa hälsoproblem. I en intervju med Allas förklarar mamma Tiina att de just nu nu bara försöker ta en dag i taget.

– Han utreds för alla möjliga neurologiska sjukdomar, men vi har inget fått veta ännu. Ja, det är tufft med ovissheten, konstaterar Tiina men menar att hon har helt fantastiska vänner som stöttar både henne och maken genom denna ovissa tid.

– Jag behöver bara andas så kommer de. Visst är det skönt att ha någon att prata med, men det jag främst behöver hjälp med är en del praktiska saker. Jag har ju inget körkort, så nu när Lars mår så här får jag lov att åka med olika vänner för att storhandla, utbrister hon.

Linda hammar och mamma Tiina
Linda och Tina Hammar gästar SVT:s talkshow Carina Bergfeldt 2022.

Foto: TT/Instagram

Annons