Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Lee Christiernssons svåra tid: ”Haft en släng av utbrändhet”

10 aug, 2023 
Splitbild: Lee Christiernsson

Det var tidigt i våras som Lee Christiernsson kom ut som ickebinär och transsexuell. Sedan dess har hen hållit relativt låg profil. Nu berättar Lee i Nyhetsmorgon att tiden som följde har varit tuff.
– Jag har väl haft en släng av utbrändhet sedan jag kom ut, säger Lee i programmet.

För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I januari i år kom den tidigare Äntligen hemma-profilen och snickaren Björn Christiernsson, 48, ut som Lee.

– Jag har två sidor, och jag har bara visat den ena. Jag ser det som att jag blir 2.0 nu, lite härligare och bättre bara. De sista 30 åren i mitt liv vill jag känna mig fri, med en kropp som passar mig och som jag alltid önskat att den ska se ut, berättade hen då i en intervju med QX.

Här är HBTQ-begreppen alla bör ha koll påBrand logo
Här är HBTQ-begreppen alla bör ha koll på

”Har väl haft en släng av utbrändhet”

Sedan Lee kom ut har hen hållit relativt låg profil. När snickaren gästade Nyhetsmorgon i TV4 i veckan berättade hen att det har varit en stor lättnad att komma ut, samtidigt som det har varit en skakig period.

– Jag har väl haft en släng av utbrändhet sedan jag kom ut, ju mer jag började slappna av i att det gått bra i att det hade gått bra, desto tröttare blev jag, säger Lee och fortsätter:

Annons

– Jag kände redan 2016 att jag måste nog börja fundera på vad jag ska göra med mitt liv... Sedan blev stressen större på alla sätt och vis, ända tills det briserade i komma ut-dagen, säger hen och förklarar att det har varit svårt att hitta ny energi.

Lee Christiernsson
Lee Christiernsson kom ut som trans i slutet av januari i år i samband med att dokumentären Att bli Lee i TV4 sändes.
Foto: Alexander Mahmoud/DN/TT.

Har dragit ner på tempot

Lee berättar också att hen tidigare haft ”en släng av utbrändhet”, och kände därför igen symtomen som kom smygandes:

– Otrolig trött, svårt att ta beslut. I stället för att ha många bollar i luften, det har varit en av mina paradgrenar, så föser man runt en boll på golvet och är rätt nöjd med det. Det kan ta två timmar att plocka ur diskmaskinen, säger Lee som också berättar att hen skruvat ner på tempot.

– Men jag tror att jag har varit nere och vänt, jag känner att jag får mer och mer energi för varje dag som går. Även om det är lite, säger Lee i Nyhetsmorgon.

Annons