Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Lee Christiernsson efter tystnaden: ”Sammanfattar läget i tre punkter”

04 apr, 2023 
Splitbild: Lee Christiernsson tar emot pris på QX-galan och en Instagrambild från semestern till Palma
Det har gått cirka två månader sedan Lee Christiernsson kom ut som ickebinär transsexuell. Sedan dess har hon hållit låg profil, men nyligen uppdaterade hon följarna om läget.
”Jag och familjen mår bra men vi bryter fortfarande ny mark”, skriver hon på Instagram.
Där visar Lee även bilder från en alldeles speciell resa för ett halvår sedan.
Annons

Det var i slutet av januari i år som tidigare Äntligen hemma-profilen och snickaren Björn Christiernsson, 48, kom ut som Lee.

– Jag har två sidor, och jag har bara visat den ena. Jag ser det som att jag blir 2.0 nu, lite härligare och bättre bara. De sista 30 åren i mitt liv vill jag känna mig fri, med en kropp som passar mig och som jag alltid önskat att den ska se ut, berättade hon då i en intervju med QX.

VIDEO: Här är HBTQ-begreppen alla bör ha koll påBrand logo
VIDEO: Här är HBTQ-begreppen alla bör ha koll på

Efteråt överöstes Lee av kärlek, något hon berättade om i Nyhetsmorgon i TV4.

– Jag tycker ju om att ställa in mig mentalt på vad som ska hända, men i det här fallet kunde jag inte det innan. Kommer det bli svårt, kommer ingen bry sig eller kommer det att bli bra? Eller som det har blivit nu när folk är så otroligt glada och generösa med kärlek. Det var jag inte beredd på, så det kommer nästan som en chock, sa hon då.

Annons

”Vi bryter fortfarande ny mark”

Men sedan dess har det varit tyst från Lee, både när det kommer till intervjuer och uppdateringar i sociala medier. Men nyligen kikade hon in på Instagram för att ge sina följare en uppdatering:

Det är nu cirka sju veckor sedan jag kom ut och jag kan summera läget just nu i tre punkter.

1. Jag och familjen mår bra men vi bryter fortfarande ny mark, mycket är fortfarande nytt.

2. Jag har fått extremt mycket förfrågning och jobbförfrågningar under dessa veckor. De är allt från mycket välbetalda uppdrag till de allra roligaste och mest spännande projekt.

3. Jag är fortfarande väldigt trött efter omfattande stress de senaste tre åren. Jag vill därför bara klargöra med detta inlägg att de flesta av er som väntar på ett eventuellt svar på något kanske får vänta en stund till”, skriver Lee bland annat i sitt inlägg.

Avslutningsvis ber hon ”berörda om tålamod” och avlutar inlägget:
”Är snart på banan till 100% och då ses vi på gridden”.

Visar betydelsefulla bilderna

I ett annat inlägg på Instagram publicerat nyligen visar Lee bilder från en speciell resa till Palma, Mallorca, för ett halvår sedan. Till bilderna skriver hon:

”Idag är det sex månader sedan jag i hemlighet åkte ner till Palma och fick känna på att se ut som och leva som Lee. Så stolt och nöjd över min egen kämparglöd och så tacksam över allt stöd”.

SE OCKSÅ: 5 saker du kanske inte visste om Tone SekeliusBrand logo
SE OCKSÅ: 5 saker du kanske inte visste om Tone Sekelius
Annons