Lata dig i säng i två månader – få 150 000 kronor

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Ett franskt forskarteam letar efter personer som vill lata sig i en säng i 60 dagar. Forskarna vill nämligen undersöka de påfrestningar som viktlöshet har på astronauters kroppar i rymden och tanken är att sängliggandet ska simulera viktlösheten.

Sugen på jobbet? För att godkännas måste en kandidat dock uppfylla ett antal kriterier. Kandidater måste vara män, mellan 20 och 45 år, ha en ”perfekt hälsa”, inte röka, ha allergier eller gå på någon diet, ha ett BMI mellan 22 och 27 och vara fysiskt aktiva.

Det är alltså inte ett jobb för en nuvarande soffpotatis, men för en aktiv person som kan tänka sig att bli det. Som utvald får man nämligen inte lämna sin säng alls under de 60 dagarna.

Läs också: Lathet kan vara ett tecken på hög intelligens

Hur blir det med toalettbesök, dusch och tvätt undrar du kanske? Ja, det får helt enkelt skötas i sängen det med. Huvudregeln är att en axel alltid måste vara i kontakt med sängen under de 60 dagarna, vilket motsvarar 1440 timmar. Hälften av de utvalda 24 deltagarna kommer dessutom äta ett läkemedel som ska motverka viktlöshet.

Projektet äger rum vid Institut de Médecine et de Physiologie Spatiales i Toulouse, Frankrike. Hela projektet varar i 88 dagar varav 60 spenderas i säng. Inför och efter sängliggandet kommer deltagarna att testas och få rehabilitering. Belöningen uppgår i 16 000 euro, motsvarande drygt 150 000 kronor, för de 88 dagarna.

Sugen? Du hittar anmälan och mer information här.

Foto: Shutterstock

 

Överläkaren: Därför ska kvinnor lata sig MER i soffan!

Läs också: Överläkaren: Därför ska kvinnor lata sig MER i soffan!

 

 

Redaktionens tips
Dela på: