Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Lars Lerin om livet med Junior och barnen – efter missbruket

16 dec, 2021 
Lars Lerin
Hela Sveriges Lars Lerin har haft ett tufft liv med missbruk, något som han lämnat bakom sig.
Nu berättar han om vägen ur destruktiviteten – och det nya livet med maken Junior och barnen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Lars Lerin och Juniors kärlekssagaBrand logo
TV: Lars Lerin och Juniors kärlekssaga

Lars Lerin är öppen med sin tidigare alkoholism och kampen med att bli nykter. För SVT berättar konstnären nu om sin och maken Manoel ”Junior” Marques tid tillsammans efter missbruksproblemen.

– Vi har ju det gemensamt att vi varit i ett mörker som vi tagit oss ur, och vi är så tacksamma för att vi har hittat livet igen. Det är lätt att halka in i det destruktiva, för man vet att det finns en väg dit – en genväg till avslappning och mod och självförtroende. Men det urholkar ju själen samtidigt, så det är ingen bra väg att gå. Man hamnar i destruktivitet till slut, säger Lars Lerin.

Annons

Lars Lerins tacksamhet över nya livet

Konstnären har spelat in en tv-serie, Vägen ut, som har premiär på SVT den 11 januari. I den reser han och Junior runt i Sverige för att träffa vänner som han lärt känna på väg ut ur missbruket.

Lars Lerin och Junior har varit ute på vägarna för nya programmet Vägen ut.
Lars Lerin och Junior har varit ute på vägarna för nya programmet Vägen ut.

I intervjun med SVT berättar han att det inte är jobbigare än något annat att prata om sitt missbruk.

– Jag känner att jag skämdes ju inte när jag var fullt aktiv som galen alkoholist, så varför ska jag behöva skämmas nu när jag tar ansvar för livet och mig själv? Då skulle jag väl hellre vara glad och tacksam och stolt över det – även om jag inte har gjort det själv, säger Lars Lerin.

Annons

Insikten om familjen

Han berättar vidare att han känner att han har lagt det där bakom sig och att han är väldigt tacksam över sitt liv som det ser ut i dag.

– Jag skulle ju till exempel aldrig kunna ha familj och barn om jag var kvar i det hemska. Det är ju en förutsättning för att man ska kunna ha ett liv, faktiskt, att man frigör sig från beroendet, säger Lars Lerin.

Och det har han ju verkligen. Nyligen berättar de äkta makarna att de utökat familjen med två döttrar som för närvarande är i Brasilien, men som förhoppningsvis kommer till hemmet tidigt nästa år.

Foto: Maria Rosenlöf/SVT

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Lars LerinBrand logo
Se också: 5 saker du kanske inte visste om Lars Lerin
Annons