Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Lars Lerins insikt om att bli pappa sent i livet: ”Inte idealiskt”

09 jan, 2023 
Lars Lerin blev fyrbarnsfar som 67-åring.
Nu reflekterar konstnären över hur det är att bilda familj i senare ålder.
– Det är förstås inte idealiskt att bli pappa när man är så gammal, säger han.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Därför slutade Lars Lerin dricka: Jag blev en terrortypBrand logo
Därför slutade Lars Lerin dricka: Jag blev en terrortyp

Det var för runt ett år sedan som Lars Lerins, 68, och Manuel ”Junior” Marques Lerins, 45, familj utökades från fyra till sex. Det var nämligen då som makarna åkte till Brasilien och hämtade hem adoptivtvillingarna Iris och Gerd.

Sedan tidigare fanns även sönerna Gabriel och Rafael.

Lars Lerin om livet som fyrabarnspappa

I en intervju med Aftonbladet berättar konstnären hur det är att vara pappa till fyra barn.

– Det är stort, och jag fattar inte riktigt hur det har gått till egentligen. Det är faktiskt ganska häftigt. Ibland kan jag inte riktigt fatta hur livet kunde bli så här, för det såg så mörkt ut ett tag. Jag är så tacksam över att jag i sen ålder fick en familj, säger han till tidningen.

Junior och Lars Lerin gifte sig 2009.
Junior och Lars Lerin gifte sig 2009.

Lars Lerin, som var 67 år när döttrarna kom till familjen, reflekterar vidare över hur det är att ha fått barn senare i livet. Det är något som han får höra, berättar han.

Annons

– Det påminner de mig om också, att jag är äldre! Men så har det blivit för mig och jag har ju ingenting annat att jämföra med. Jag hoppas att jag kan vara frisk så länge som möjligt, så att jag kan vara med så länge som möjligt. Det är förstås inte idealiskt att bli pappa när man är så gammal, säger Lars Lerin till Aftonbladet.

Nya orden om uppmärksammade skilsmässoansökan

Lars Lerin och Junior gifte sig 2009, och har genom åren varit öppna med att äktenskapet inte alltid varit lätt. I början av förra året lämnade Lars Lerin in en skilsmässoansökan, men ångrade sig snart.

”Hej bästa domstol, Ursäkta- jag önskar återkalla ansökan om skilsmässa. Det var ett misstag ... ljus hälsning Lars Lerin”, skrev konstnären i ett mail till tingsrätten då.

– Det blev en läxa för mig det där. Jag tänkte inte att det skulle bli offentligt. Det var en dum grej bara av mig som jag inte gör om. För vi har vårt liv tillsammans och något annat skulle vara helt otänkbart, förklarar Lars Lerin.

Foto: TT

Annons