Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Sarah Dawn Finers första ord om maken Jonas cancerdiagnos

09 jan, 2023 
Sarah Dawn Finer
TT
Sarah Dawn Finer berättar nu för första gången om maken Jonas Reinsjös cancerbesked, och hur det vände upp och ner på tillvaron.
– Allt förändras på en minut, säger hon i Nyhetsmorgon.
Annons

Artisten Sarah Dawn Finer pratar väldigt sällan om maken Jonas Reinsjö, som hon har två barn tillsammans med. Men nu öppnar hon på locket och berättar om den cancer som han tidigare drabbades av.

Sarah Dawn Finer – 7 saker du vill vetaBrand logo
Sarah Dawn Finer – 7 saker du vill veta

Det är i Nyhetsmorgon som hon, för första gången, berättar om hur livet vändes upp och ner när diagnosen kom.

– Jag tror att den största grejen, som landade ganska snabbt, är att allting förändras. Allt förändras på en minut, säger Sarah Dawn Finer i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Och beroende på vad du har för sorts cancer, om du behöver strålas, om det finns hoppfulla besked eller inte så är det klart att reaktionerna bli annorlunda. Det här var inte en hoppfull situation, det här var akut.

”Slås av hur oförberedd man är”

Artisten berättar att beskedet kom efter många månaders undersökningar, mycket rädsla och stor ovisshet.

Annons

– Det tar ju en stund och det är många undersökningar som krävs. Och jag tror att när det händer så slås man av hur oförberedd man är. Med försäkringar som man inte har för att man lever i en värld där man tänker att ”det borde inte hända oss” eller ”det kommer inte hända oss nu”, utan att det snarare är något man tänker på senare i livet.

Sara Dawn Finer fortsätter:

– Som sagt, vi befann oss i den värsta situationen som jag tror att man kan uppleva.

Hon slår fast att de är väldigt tacksamma att cancern hittades, och över cancerforskningen.

– Läkarna sade att om han inte hade gått dit, om han inte känt av det eller haft det i släkten, så att han var orolig för det, då hade han dött om tre-fyra år. Och det går inte att ta in. Det är omöjligt att ta in i det ögonblicket.

Sarah Dawn Finers glädjebesked för maken

Sarah Dawn Finer berättar om tacksamheten att maken lever, men också att det finns en konstant rädsla över att få höra att cancern spridit sig.

Resan tillbaka har också varit mentalt påfrestande för alla inblandade, samtidigt som vardagen måste fortsätta med småbarn och pengabekymmer och allt möjligt.

Artisten ger också en uppdatering om hur han mår i dag.

– Han är frisk från cancern, men det kommer vara många år av att gå och kolla, säger hon.

Foto: TT

Annons