Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Lancelot Hedman: "Jag har alltid varit rädd för att sjunga"

15 feb, 2022 
Lancelot Hedman Graaf
På lördag uppträder Lancelot Hedman Graaf i Melodifestivalen tredje deltävlingen med en egen låt. Hans musik är en ventil för ångest och missbruk och att framföra den själv satt långt inne.
Annons
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

På lördag är det dags för den tredje deltävlingen i Melodifestivalen. Liksom tidigare veckor leds Mello av artisten och radioprofilen Oscar Zia, som får uppbackning i green room av Farah Abadi. Även denna lördag ser startfältet ser lovande ut. En av förhandsfavoriterna är Lancelot Hedman Graaf, son till Magnus Hedman och Magdalena Graaf.

Lancelot Hedman i Melodifestivalen, deltävling 3

Tidigare i år har han berättat om sin musik och vad den innebär för hans process att bli fri från sitt missbruk. Lancelot är även aktuell i Kanal 5- och Discovery+-programmet Behandlingen där sex kända svenskar delar med sig av sina problem med missbruk. I Malou Efter 10 avslöjar han att han egentligen aldrig planerat att själv framföra sin musik.

Annons

— Jag har alltid varit väldigt rädd för att sjunga, jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle göra det.

För ett par månader sedan skulle han spela in en av låtarna som han hade skrivit, men han kunde omöjligt att låta någon annan framföra den. Texten var för personlig.

— Det gick verkligen inte, så det var bara att ta på sig handskarna och försöka själv, säger han i Malou Efter 10.

Musiken en ventil: "Försöker göra nått positivt av alla tankarna"

I Malou berättar han även att musiken som nu släpps kom till under en svår period i livet då han kände sig maktlös och hjälplös, med mycket tankar i omlopp.

— Jag tycker det är skönt att få ut mina känslor i skrift. Det är inte så att känslorna lämnar min kropp men jag ser dem framför mig. Och det är så min musik kommer till, säger han till Malou.

— Jag försöker bara göra något positivt av alla de här tankarna, vilket är att försöka göra det till musik.

Källa: TV4/Malou Efter 10

Foto: TT

Annons