Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Kikki Danielssons relation till barnbarnen

18 okt, 2022 
Felicia Hovryd
Kikki Danielsson
TT
Artisten Kikki Danielsson kan titulera sig som både farmor och mormor till de tre barnbarnen. Nu berättar hon hur relationen är till barnen Emma och Viktor och deras söner.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 snabba med Carola om artisterietBrand logo
5 snabba med Carola om artisteriet

Inte nog med att Kikki Danielsson, 70, är en omtyckt och folkkär schlagerdrottning så är hon tvåbarnsmamma och även mormor och farmor till tre barnbarn.

Efter en tuff uppväxt, kämpigt äktenskap och sjukdom har Kikkis relation med barnen Emma Roos, 36, och Viktor Roos, 31, delvis blivit lidande.

Så är artistens relation med barnen Emma och Viktor

Som barn blev Kikki bortadopterade och hon berättar att adoptivföräldrarna var snälla men stränga. 1984 gifte sig Kikki med ex-maken Kjell Roos som är pappan till hennes två barn. Men äktenskapet var inte bra och för att lindra sin ångest blev alkoholen Kikkis medicin, något som har påverkat relationen med barnen och som hon idag känner väldigt stor skuld för.

– Jag tycker att jag hela tiden ljuger om hur jag mår. Intervjuer är jag livrädd för. Innan kan jag gråta i ren ilska eller ledsamhet. Har du en gång missbrukat alkohol är det en skam och skuld som aldrig går bort, speciellt inför barnen. Att lita på någon som har missbrukat är svårt, men sedan barnbarnen föddes har vi kommit varandra nära och kramas mer, berättar Kikki i en intervju med Amelia.

Annons

Tack vare de tre barnbarnen har Kikkis relation till barnen börjat läka och den är hon väldigt varsam om.

– De har fått styra. Jag vill inte tränga mig på. Det fick bli när de kände sig mogna. Vi har en sådan fin relation nu. Det var väldigt viktigt för mig att inte skriva något i boken som skulle förstöra det och det pratade Sulo och jag mycket om innan vi satte i gång. Så jag har haft sista ordet när det gäller allt som kommit med, det känns bra och jag är stolt över hur den blev.

Det betyder barnbarnen för Kikki

I och med Kikkis reumatism kan hon inte lyfta barnbarnen vilket har gjort att hon inte kan vara ensam med dem, men träffas gör de ofta.

– Jag brukar kalla mig för livmodern. Hade inte jag funnits, hade ingen av dem funnits. Barnbarnen är så goa. Jag önskar bara att jag kunnat spela fotboll med dem. De är ju grabbar allihop, säger Kikki i intervjun.

5 tecken på att din förälder bidragit till din ångestBrand logo
5 tecken på att din förälder bidragit till din ångest
Annons