Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Kärleken flyttar in – så blir nya dejtingprogrammet i TV4

04 nov, 2020 
Par och skor på dörrmatta i Kärleken flyttar in.
Är det en dålig första dejt är den bara 24 timmar lång. Är den bra kan den bli upp till fyra dygn – och sen längre! Här är allt vi vet om TV4:s nya dejtingprogram Kärleken flyttar in.
Annons
5 tecken på att du ha träffat den rättaBrand logo
5 tecken på att du ha träffat den rätta

Vad är egentligen kärlek? Det är en fråga som ständigt tycks fascinera oss svenskar – och inte minst när det kommer till vad det är som gör att två personer passar ihop.

Vi har slaviskt följt program som Gift vid första ögonkastet, Första dejten, Paradise Hotel – och gillar du program som dessa hoppas vi att du inte har missat Netflix utbud, som Love is Blind och Dating Around!

Kärleken flyttar in – premiär i TV4 Play

Nu kommer ännu ett program för oss kärleksnördar: Kärleken flyttar in. Programmet har premiär på TV4 Play och Sjuan den 16 november.

Upplägget påminner lite om Gift vid först ögonkastet, men istället för att gifta sig direkt blir deltagarna sambor. Första dejten blir alltså att de flyttar ihop i en ny bostad för att se om det kan finnas något kärleksintresse.

Paren, som blivit noggrant matchade, får sen själva bestämma om de vill ge upp efter ett dygn, eller fortsätta – i som längst fyra dagar – om de trivs tillsammans. Varje morgon får de ta ett nytt beslut, och de som vill fortsätta efter den maximala tiden på fyra dygn får göra det utan kameror.

Annons

"Let Love Rule" i svenskt format

I huset utsätts deltagarna inte för några yttre faktorer, och allt filmas med övervakningskameror – allt för att inte störa den "naturliga processen" när paren ska lära känna varandra.

– Det är ett intressant experiment – vilken dynamik uppstår mellan personer när de blir isolerade tillsammans? Blir det pinsamma tystnader eller spirande romanser? Programmet är verkligen baserat på äkta känslor bland riktiga människor och jag tror verkligen att den som någonsin varit kär eller önskar att bli det kommer känna igen sig. Inget är konstlat, säger Catrin Magnusson, exekutiv producent på TV4, i ett pressmeddelande.

Programmet finns redan i en holländsk variant där den heter Let Love Rule.

Deltagare i Kärleken flyttar in

När TV4 gick ut med nyheten om att programmet skulle spelas in och att man sökte deltagare skrev de:

"Vi välkomnar alla singlar som letar efter äkta kärlek att söka till det här unika experimentet. Det spelar ingen roll vem man faller för eller hur gammal man är. Det viktigaste är att man är redo att undersöka vad som uppstår efter det första trevandet mötet som alla dejter är."

Deltagarna har parats ihop genom intervjuer med produktionen. De har fått svara på frågor om sig själva, samt om vad de letar efter hos en partner och sedan har de parats ihop utifrån det.

Vilka dessa deltagare är får vi se i programmet!

Källa: TV4 Foto: TV4

...

Läs mer:

Sveriges yngsta mästerkock – alla deltagare 2020

Gift vid första ögonkastet – så gick det sen för tidigare paren

Gift vid första ögonkastet 2020 – här är alla deltagare!

Annons