Karin Adelsköld hyllas för sitt uppror mot Instagram-hetsen

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Komikern Karin Adelsköld har tidigare hyllats för sin ärlighet och öppenhet kring den utmattning som drabbat henne. Hon återkommer ofta till temat stress och prestation i sina inlägg på Instagram, där hon bjuder på med- och motgångar under sitt tillfrisknande.

I måndags möttes de drygt 13 000 följarna av Karin iförd en bettskena, med en tänkvärd och resonerande text till:

”Jag håller som bäst på att bli frisk från utmattningssyndrom och jag funderar mycket på vad det var som till sist gjorde att jag inte orkade mer. Jag har inte alla svar än men har kommit fram till att mycket har handlat om Den Stora Otillräckligheten. Att aldrig tycka jag hinner. Att aldrig känna att jag räcker till. Att aldrig vara helt nöjd med mina prestationer. Att alltid kunna lite bättre.”

Karin Adelsköld menar att den polerade ytan och fixade fasaden som vi visar upp på Instagram bidrar till ökad stress, prestationsångest och press.

”Och jag vågar påstå att den otillräckligheten har blivit mycket värre av att se bilder på hur andra har det. . . Instagram skulle såklart inte vara lika roligt om vi inte fick se alla vackra bilder men är det inte dags att få se lite mer av det andra också? Många är duktiga på att bjuda på en oredigerad verklighet men jag önskar att fler ville lägga ut lite ärliga bilder då och då.”

Visa ditt riktiga jag med #bakominstagram

Hon uppmanar sedan sina följare att starta en ärlig bakom kulisserna-trend, där hashtagen #bakominstagram får bjuda på ärlig och oredigerad vardag.

 

 

Nu hakar allt fler på trenden och bjuder på ett oregisserat nedslag i sin vardag:

 

 

Redaktionens tips
Dela på: