Kalle Moraeus dotter Johanna gör succé – går i pappas fotspår

kalla moeaeus
1:00

Efter reklamen: Kalle Moraeus: ”Jag har inte tagit en ton"

(1:00)

Slå på ljud

Spelemannen Kalle Moraeus, 58, var länge gift med sin före detta hustru Anita Moraeus, 56. Men 2014 valde paret att gå skilda vägar och när Kalle Moraeus gästade Reneés brygga fyra år senare talade han ut om uppbrottet.

– Jag har haft en jävla tung period alltså. Det tar tid att hämta sig från en sådan sorg och en sådan omstart och förändring i livet, berättade Kalle Moraeus och fortsatte sedan:

– Det var obegripligt. Du skiljer dig från alla rutiner man har i en familj. Att man gör samma sak vid varje tidpunkt varje år, helt plötsligt gör man inte det längre. Man kan sitta där på påskafton och vara själv, förklarade han också i programmet.

Kalle Moraeus fina ord till 25-åriga dottern

Under sitt äktenskap fick Kalle och Anita Moraeus dottern Johanna Moraeus, som idag hunnit bli 25 år gammal. Och dottern går i sin faders fotspår gällande musiken då hon precis gjort klart sina studier på Musikhögskolan i Stockholm. I en intervju från Hemtrevligt berättar Kalle Moraeus om fina relationen mellan far och dotter.

– Det är livets djupaste relation. Anledningen att leva. Halva jag. Vi har nästan daglig kontakt, Johanna och jag. Jag stöttar henne så mycket jag kan. Det kan ju också vara genom att hålla sig borta lite grann, berättade Kalle Moraeus 2017.

Samtidigt berättade han att det inte hör till ovanligheten att de sitter och jammar musik tillsammans.

– Vi spelar en del ihop, Johanna och jag. Snart är hon fullblodig violinist, sa Kalle Moraeus till tidningen.

”Jag kan nog inte vara stoltare än jag är idag”

Nu är då dagen kommen, dottern är färdigutbildad! Pappa Kalle kunde inte vara mer lycklig. På sina sociala medier delar han med sig av en bild på dottern iklädd en röd klänning ståendes med fiolen i högsta hugg på en stor scen.

”Igår tog min älskade dotter sin examen. Ett fantastiskt framförande. Jag kan nog inte vara stoltare än jag är idag. Lycka till min bästa vän”.

Foto: TT/Instagram