Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Jonas Gardells första ord om uppbrottet: ”Vi hör ihop”

20 mar, 2023 
Mark Levengood och Jonas Gardell
Sedan separationen från Mark Levengood har Jonas Gardell varit tyst om sina känslor kring det.
Nu talar han ut, och berättar varför de valt att inte skilja sig.
Annons
Se 5 kändisar som fyller jämnt 2023Brand logo
Se 5 kändisar som fyller jämnt 2023

I mitten av januari berättade Mark Levengood och Jonas Gardell att de bestämt sig för att bryta upp och sluta vara ett kärlekspar.

“Vi går i terapi och får se var det leder. Jag berättar för att slippa smussla men i övrigt är detta helt privat och mycket smärtsamt. Vi kommer inte kommentera på något annat sätt, svara på frågor eller ge intervjuer och ber om respekt för detta. Men ni får gärna se på oss och vårt famlande med ömsint och kärleksfull blick”, skrev Gardell i ett Instagraminlägg då.

“Jag kommer att åldras ensam”

Och under de senaste två månaderna har ingen av dem pratat med media om separationen, men i en intervju i TV4:s Nyhetsmorgon talar komikern för första gången ut och berättar hur första tiden som singel har varit.

Annons

– I början tänkte jag så här: “Hjälp, jag är 60 år och ensam. Jag kommer att åldras ensam, dö ensam, katterna kommer hinna äta på mig innan någon hittar mig”, säger Jonas Gardell i Nyhetsmorgon.

Nu har han börjat se det hela som ett äventyr. Samtidigt menar han att livet ”går ut på uppbrott och förvandling”, och att han är tacksam över att kunna förvandla sig vid 60 års ålder.

“Vi har nycklar till varandras liv”

När Jonas och Mark gick ut med uppbrottet berättade de också att de inte kommer att skilja sig. Till TV4 berättar Gardell mer om det.

– Vi har ju sagt att vi har separerat men att vi ska inte skilja oss och jag tror vi har bestämt att vi hör ihop alldeles oavsett. För vi var ju bara barn när vi blev ihop, säger han och tillägger:

– Vi har nycklar till varandras liv, till varandras rum, vi har barnen ihop, allt möjligt. Så vi har nog bestämt att vi ska fortsätta vara gifta, men nu ska vi fundera ut vad vi menar att vårt äktenskap är i dag. Och det ska ni faktiskt enbart skita i, säger han.

Jonas Gardell säger också att framtiden är oviss, och det är spännande.

– Men jag vet dock, att man inte får leva om sitt liv, säger han.

Foto: TT

Annons