Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Jessica Wahlgrens kamp i klimakteriet – östrogenplåstren slut

30 mar, 2023 
Jessica Wahlgren
Efter en tids brist på östrogenplåster tog Jessica Wahlgren Norman till Instagram för att be om hjälp.
Och den kom snabbt!
Nu berättar hon mer om den tuffa tiden.
Annons
VIDEO: Jessica Wahlgren och Magnus Norman - parets kärlekshistoriaBrand logo
VIDEO: Jessica Wahlgren och Magnus Norman - parets kärlekshistoria

Jessica Wahlgren Norman är ofta öppen om sitt liv och mående – både när allt är toppen och när det är lite jobbigare.

En åkomma som hon pratat en del om är PMDS (premenstruellt dysforiskt syndrom), som går att läsa mer om på 1177.

– Jag har något som heter PMDS, som kan beskrivas som en extra svår variant av PMS. Jag kan ha fruktansvärt svarta dagar, och så har det varit sedan tonåren. Det har varit jättehemskt många gånger, oerhört jobbigt, har hon tidigare berättat för Amelia.

Strax efter bröllopet med maken Magnus Norman förra sommaren lade hon ut ett känslosamt inlägg på Instagram där hon berättade mer om hormonerna ställt till det i vardagen för henne.

“Pms, pmds, förklimakteriet, klimakteriet ‘kärt’ barn har många namn - dra åt helvete - TACK”, skrev hon bland annat i inlägget.

Annons

“Hur är det möjligt?”

I det senaste avsnittet av podcasten Jessica och Hanna – Å andra sidan, berättar hon om den senaste tidens svårigheter med klimakteriet, och att hon varit tvungen att ta hjälp av sociala medier för att få svar på frågor om östrogenplåster.

På Instagram lade hon nämligen förra veckan ut ett inlägg där hon frågade sina följare om just östrogenplåster. Hennes egna har nämligen tagit slut, och hon har haft svårt att hitta nya.

– Jag gick in i det här klimakterie-svarta hålet, berättar hon i podcasten och fortsätter:

– Östergenplåstret är slut, jag vet inte om vi har pratat om det. Just 75 milligram som jag ska ha är slut överallt, och det kommer inte in till 1 maj. Hur är det möjligt?

Fick hjälp av följarna

När Jessica Wahlgren lade ut inlägget överöstes hon av svar och stöttningar, och lyckades till och med få tag på plåstren.

– Jag fick av en tjej som jag brukar spela padel med. Hon ba: ”jag har bara 25 milligram, så då får du ta tre”, så hela jag är full med plåster nu, skämtar hon och säger att de inte åkt på än.

Hon berättar vidare att hon haft problem att få tag på bioidentiskt progesteron, eftersom det inte finns i Sverige och att hennes gynekolog då måste skaffa licens.

Så den senaste tiden varit tuff, säger hon, och hon varit irriterad och har inte kunnat sova. Men med rätt läkemedel blir det förhoppningsvis bättre snart.

Foto: TT

SE OCKSÅ: Kvinnans livsfaser – från födsel till menopausBrand logo
SE OCKSÅ: Kvinnans livsfaser – från födsel till menopaus
Annons