Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Här kan du äta julbord i Stockholm, Göteborg och Malmö 2020

09 nov, 2020 
Julbord 2020
Julen 2020 blir ingen annan lik, men ett julbord kan du få till trots rådande restriktioner. Här listar vi restaurangerna som dukar upp i Stockholm, Göteborg och Malmö.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Smakerna som är gjorda för julenBrand logo
Smakerna som är gjorda för julen

Folkhälsomyndighetens restriktioner påverkar förstås årets möjligheter att samlas och äta julmat på restaurang. Men det finns gott om bord att boka där man tagit hänsyn till de regler som gäller. Längtar du efter att få äta ett traditionellt julbord? Då ska du se hit!

Julbord i Stockholm

Ulla Winbladh

Hos Ulla Winbladh på Djurgården erbjuds det ett klassiskt julbord med fokus på svenskt mathantverk, och ett mycket uppskattat veganskt alternativ. I år har de glesa sittningar och den som vill kan även beställa take-away eller boka plats med bordsservering.

Pris: 535-895 kr/pp

Pågår: 19/11-23/12

Läs mer och boka

Tyrol

Inne på Gröna Lund hittar du Tyrols klassiska julbord som kanske är mest berömt för sina vilda inslag, så som björnköttbullar, hjortkorv och älgjärpar.

Pis: 695-795 kr/pp

Pågår: 26/11-22/12

Läs mer och boka

Mr French

På Skeppsbrokajen ligger Mr French som erbjuder julbord på en rad olika sittningar som alla är 3 timmar långa. Det finns också möjlighet att boka tillvalet ”det lilla extra” som innehåller en halv hummer, en halv krabba och ostron.

Annons

Pris: 465-895 kr/pp

Pågår: 2-24/12

Läs mer och boka

Torpedverkstan

Torpedverkstan på Skeppsholmen serverar en härlig julbuffé direkt vid bordet för att naturligt kunna hålla avstånd mellan sällskap och undvika kö. De har även fått ett nytt dessertrum där gästerna kan välja bland sött och salt och massor med hemmagjord gelato i juliga smaker.

Pris: 495 kr/pp

Pågår: 24/11-23/12

Läs mer och boka

Julbord i Göteborg

Liseberg

Nöjesfältet är stängt och julmarknaden är inställd på Liseberg, med restaurangen Hamnkrogen håller trots det öppet för julbord. I en utvald del av parken kommer det även att julpyntas och bullas upp för fin julstämning.

Pris: 510-695 kr/pp

Pågår: 14/11-23/12

Läs mer och boka

Villa Johanneberg

Intill en vacker näckrosdamm ligger denna anrika paricervilla som tidigare gick under namnet Ordenshuset. Här dukas det upp ett stort och traditionellt julbord tillagat på svenska råvaror.

Pris: 545-645 kr/pp

Annons

Pågår: 22/11-20/12

Läs mer och boka

Elite Park Avenue at Park

På at Park infinner sig julstämningen snart tack vare det vackert juldekorerade hotellet som restaurangen ligger inhyst i. Här serveras två olika trerättersmenyer med inspiration från julbordets rundor, signerade kocken Stefan Karlsson.

Pris: 595-695 kr/pp

Pågår: TBA

Läs mer och boka

Julbord i Malmö

Lokal 17

På Lokal 17 bjuds det julmat i fyra serveringar som placeras på bordet – så att alla i sällskap har sin egen julmat framför sig. Till maten blir det underhållning av komikern Robin Paulson, artisten Andreas Weise och magikern Jacob Schenström.

Pågår: 2-11/12

Pris: 1075 kr/pp

Läs mer och boka

S:t Marcus vinkällare

Sugen på att äta julmat i en riddarlik källare? Då är S:t Marcus rätta stället! Rabatterade priser på både julbord och take-away, och gott om veganska alternativ. På grund av rådande omständigheter kan maten komma att serveras på tallrik.

Annons

Pris: 248-528 kr/pp

Pågår: 23/11-22/12

Läs mer och boka

Rådhuskällaren

Njut av skånskt traditionellt julbord på en av Malmös mest anrika restauranger där man i år har anpassad bufféupplevelsen med mindre serveringsfat som byts ut oftare, handsprit och plasthandskar.

Pågår: 26/11-22/12

För fler alternativ, kolla in Julbordsportalen.se!

LÄS MER

Corona: Vågar man gå ut och äta julbord i år?

Jul i coronatider: Psykologernas bästa tips för att hantera oro och besvikelse

Nyttig julmat! 7 recept på läckra sallader till julbordet

Annons