Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Här fick personalen knäckebröd istället för semlor

28 feb, 2017 
Många företag köpte semlor till sina anställda på fettisdagen. Pensionsmyndigheten i Växjö införde istället "Nyttisdagen" och bjöd på knäckebröd.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Är det någon dag man får vara lite onyttig så är det på Fettisdagen, tänker vi. Pensionsmyndigheten i Växjö tänkte tvärt om. De valde att byta fettisdagen mot ”Nyttisdagen”.

– Vi fick meddelande på intranätet om att vi kommer att ha Nyttisdagen istället för semmeldagen. Vi fick veta att blandat smått och gott kommer att serveras vid morgonfikat, berättar en anställd som vill vara anonym till Aftonbladet.

Vid morgonfikat möttes man istället av morotsstavar, ingefärsshots och knäckebröd. Allt på fikabordet var fritt från gluten och laktos.

– Vi tyckte att Nyttisdagen låter lite bättre än fettisdagen. Man tappar lite fart ibland på jobbet och då kan det vara bra med nyttigheter. Då är det bättre att börja morgonen med ingefära och bananer än semlor, säger Mats Henriks, en av personerna bakom initiativet.

Han berättar att några varit besvikna på bristen på semlor, men att många också varit positiva och bett om recepten. En liten grupp valde dock att bojkotta frukosten och köpte istället egna semlor.

– Vi tycker det är väldigt konstigt att de lägger det här på själva fettisdagen. Jag bojkottade det nyttiga, det är ett ställningstagande jag medvetet gör. Jag vill äta min semla på semmeldagen och det tror jag de flesta andra vill också, säger en i gruppen till Aftonbladet.

Källa: Aftonbladet

Foto: IBL

 

Fira fettisdagen med nyttigare semlor – 5 recept

Baka en traditionell semla – eller testa en chokladsemla med blåbärsfyllning!

Läs också: Fira fettisdagen med nyttigare semlor – 5 recept

 

Annons