Han fotograferar kvinnor innan, under och efter orgasm

Fotografen Marcos Alberti, som slog igenom stort med sitt projekt som visade hur vårt utseende förändras efter ett, två och tre glas vin, har precis slutfört ett nytt fotoprojekt i samma stil.

Den här gången handlar det i stället om sex, och mer specifikt kvinnors njutning. Tillsammans med Smile Makers, som gör intimprodukter för kvinnor, har han skapat ”O project”, för att bryta ner stigmat kring kvinnors sexualitet genom att lyfta fram det ofta tabubelagda ämnet som är kvinnors onani.

Läs också: Orgasm – det händer i hjärnan när du kommer

”Kvinnors sexualitet är ofta överskuggat av skam och tystnad. Tillsammans med Marcos har vi kunnat skapa de här bildserierna för att vända uppochner på det sociala stigmat kring kvinnlig sexualitet och uppmuntra normaliseringen av kvinnors njutning, säger Smile Makers brand manager, Fan Yang, till Indy 100.

När projektet inleddes fick Marcos först in över 2 000 ansökningar från kvinnor som var intresserade av att bli fotograferade, men allt eftersom han förklarade vad som skulle ske backade många av dem ur. Till slut återstod 22 stycken som ville låta sig fotograferas, från bröstkorgen och uppåt, samtidigt som de onanerade.

Läs också: Erotikpedagogen: Så får du orgasm enkelt

”Ett av mina största orosmoment med det här projektet var att få kvinnorna att känna sig trygga i studion. Jag skapade en gardin med ett litet hål för kameran, men jag visste inte om de skulle kunna koppla bort att kameran var där, men det gjorde de”, säger Fan Yang.

Läs också: Forskning: 11 tips för att maxa chanserna till orgasm

 

Fotografen Marcos Alberti berättar att humor har gjort det lättare att få fram de äkta känslorna och uttrycken i projektet.

”När man närmar sig det tabubelagda ämnet sex med humor öppnar människor upp sig och delar sina åsikter friare, vilket kan leda till en monumental förändring i människors mentalitet”, säger han.

Läs också: Gymövningen som kan ge dig orgasm

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Utvald läsning