Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Gymkedjan Sats stänger anläggningarna två veckor, på grund av corona

12 mar, 2020 
kvinna som tränat på gym
Sats väljer att stänga sina anläggningar i hela Norden för att minska risken för corona-smitta. Till att börja med väljer man att hålla stängt i två veckor.
Annons

Gymkedjan Sats väljer nu att stänga sina anläggningar i Sverige, Norge, Finland och Danmark – i ett försöka att bidra till att minska risken för coronasmitta.

– Vi gör detta som en ren säkerhetsåtgärd från vårt håll. Vi vill ta vårt ansvar för att bidra till att minska risken spridning, säger Malin Selander, pressansvarig på Sats.

Tidigare har Sats vidtagit åtgärder som ökad städning, och tillgänglig alco-gel på anläggningarna. Men nu har de alltså bestämt att stänga anläggningarna helt.

– Vi har beslutat att stänga nu två veckor, och alla medlemskap är satt på paus.

Beslutet kommer efter att Sats bland annat haft en konstaterad coronasmittad medlem i Norge, till Tv4-nyheterna säger Malin Selander:

– Vi hade information igår där vi gick ut i Norge bland annat med två center att vi har haft en medlem som är konstaterat smittad. Däremot kan vi inte konstatera att medlemmen var smittad när han var hos oss. Men som en säkerhetsåtgärd så valde vi att stänga de centren och starta en stor rengöring såklart.

Annons

Malin Selander tillägger:

– Men jag vill vara tydlig med att det var inte konstaterat att medlemmen var smittad när den befann sig på vårt träningscenter. Men det var också en säkerhetsåtgärd från vårt håll, för våra medlemmar och vår personal.

Sats säger att de redan från corona-smittans början följt myndigheternas rekommendationer. Men att stänga gymmen är ett eget beslut från deras håll.

– Vi har inte fått en tydlig rekommendation om att stänga men vi känner att vi är Nordens största aktör, vi vill ta vårt ansvar och hjälpa till att minska risken för en eventuell smitta. Så nu har vi beslutat för att stänga i två veckor till att börja med, säger Malin Selander till Tv4-nyheterna.

Sats har sedan tidigare valt att ge alla sina medlemmar tillgång till onlineträning, för att de ska kunna träna hemifrån istället om de vill.

LÄS MER:

Coronavirus eller vanlig influensa? Här är skillnaderna!

Coronaviruset: 6 sätt att hantera din oro

Coronaviruset: Karensdagen tas bort – det här innebär beslutet

Senaste nytt om Coronaviruset:

WHO utlyser globalt nödläge med anledning av Coronaviruset

Varför dör fler män än kvinnor av corona? Vad behöver man bunkra upp med hemma och hur ser smittspridningen ut? Det, och mycket mer, har vi samlat i våra artiklar om corona:

Läs allt om coronaviruset här

Annons