Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Goldie Hawns bästa träningstips: Prioritera det lustfyllda

28 nov, 2022 
Ebba S. Dahlman
Den 76-åriga hollywoodstjärnan Goldie Hawn delar med sig av sina bästa träningstips.
De innehåller allt från hopp på en studsmatta till vinflaskor som träningsredskap – bara fantasin sätter gränser!
Annons
Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålderBrand logo
Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålder

Karriären tog fart på 60-talet och sedan dess har hon gjort flera kultförklarade roller i filmer så som Tjejen som föll överbord, Döden klär henne och Lovligt byte. Även dotter Kate Hudson har gått i mammas fotspår.

Hollywoodskådisen och ikonen Goldie Hawn har i dag nått 76 års ålder, men är fortfarande ung i sinnet. Nu delar hon med sig av hennes bästa tränings- och motivationstips. De väcker minst sagt liv i fantasin!

Goldie Hawns bästa träningstips: Prioritera det lustfyllda

Varje måndag, den senaste månaden, har Hawn delat med sig av videofilmer på Instagram där hon pratar om just träning och hälsa. Serien med videor är ett samarbetet tillsammans med Mindup, en ideell organisation som hon och hennes självbetitlade stiftelse startade år 2003. Mindups mål är att främja mental hälsa ho vuxna och barn.

Annons

”Forskning visar att personer som motionerar regelbundet har en bättre mental hälsa och emotionellt välmående. Fysisk rörelse kan hjälpa oss att boosta humöret, koncentrationen och dessutom bidra till en mer positiv syn på livet”, skriver hon i ett av inläggen där hon dessutom delar med sig av härliga träningstips.

Hon uppmanar tittarna att prioritera den träning som är lustfylld och räknar upp ett antal av hennes egna träningsrutiner.

Hoppa på trampolin

I videon får vi se hollywoodikonen hoppa på en liten studsmatta. Samtidigt som kroppen flyger upp och ner i takt med hoppen, flaxar stjärnan även med armarna i luften. Hon förklarar att armrörelserna hjälper till att stimulera lymfsystemet och hjärtat.

Om du inte har den goda lyckan att äga en egen liten trampolin, går det absolut lika bra att hoppa utan en enligt Hawn.

Använd vinflaskorna

Nästa delen av träningsregimen innehåller lätta lyft med vikter och en promenad utomhus i högt tempo. Har du inga vikter hemma, fungerar de oöppnade vinflaskorna minst lika bra!

Annons

Tänk baklänges

Låt dig inte avskräckas av ”tråkiga” träningsmetoder eller hitta andra ursäkter. Hon poängterar att nya sätt att göra övningar på, till och med kan innebära spännande fördelar.

– Om du inte vill promenera framåt, kan du lika gärna gå baklänges. När man gör det, så använder man nämligen en helt annan del av hjärnan – det är helt otroligt, säger hon i videon. Hon poängterar också att man bör hålla koll på omgivande trafik om man väljer att träna baklänges.

Se också: 8 kända syskon från vita dukenBrand logo
Se också: 8 kända syskon från vita duken

Yoga

Yoga som avslutas med några minuter för tacksamhet är en viktig del av rutinen.

Men framförallt är det fokus på lustfylld och enkel träning – det behöver inte vara strikt eller komplicerat alls, du uppnår samma hälsoeffekt ändå!

Se hela videon här nedan:

Foto: Matt Baron/REX

Annons