Fitnessbloggaren Sara: "Oavsett hur min mage ser ut så är den asbra"

Sommaren och stranden är inte långt borta och många svenskar tänker extra på både kost och träning av den anledningen. Att träna och äta bra är något som 24-åriga Sara Dahlström också är intresserad av, något hon bloggar om till vardags på Fitnessfeministen.

Sara, som bland annat tävlar i styrkelyft och Strong Woman, rör sig i själv miljöer där  kroppar, träning och utseende är i fokus. Men hon såg ändå rött när Aftonbladet publicerade en klassisk före- och efterbild med texten ”Jag kommer verkligen inte skämmas på stranden i sommar”.

– Jag såg bilden och blev upprörd. Vi borde ha kommit längre än löpsedlar av den här typen, säger Sara Dahlström till MåBra.

Sara, som understryker att hon har all respekt för tjejen på bilden, menar att ingen kropp – oavsett storlek – ska känna skam inför att njuta av ledighet sol och bad. Därför valde hon att kommentera med en egen variant på bilden, som just nu hyllas starkt i sociala medier.

– Det finns ett stort behov att lyfta kroppar som inte är smala. Det finns så mycket annat att fokusera på, jag tränar inte för viktens skull utan för att bli stark, säger hon.

”Jag hänger inte på stranden för att visa upp mig själv, utan för att ha det gött och sola och bada. Och även om jag hade varit där för att visa upp mig hade jag inte behövt skämmas, jag är sjukt nice trots lite bilringar och daller här och där” skriver hon i blogginlägget. Där listar hon bland annat fem skäl till att hon INTE kommer skämmas för sin mage på stranden i sommar.

Redaktionens tips