Felix Herngrens fru överhörde hans kärleksförklaring till kollegan

Clara Byström Herngren, Jenny Myrberg och Felix Herngren

Felix Herngrens nuvarande fru Clara Herngren och exfrun Jenny Myrberg är idag goda vänner. Foto: TT.

Idag är regissören och manusförfattaren Felix Herngren, 54, gift med tidigare branschkollegan Clara Herngren f.d Byström, 48. När de träffades var dock båda två i seriösa förhållanden. Felix var gift med exfrun Jenny Myrberg, 56, som han också hade tre barn med, och Clara var förlovad.

TV: Se 5 snackisar från veckan som gått
1:24

Efter reklamen: TV: Se 5 snackisar från veckan som gått

(1:24)

Successivt gick arbetsrelationen och vänskapen över till kärlek, något som inledningsvis ställde till det för paret.

Exfrun hör Felix samtal med nya kärleken

I en intervju med Aftonbladet berättar Felix ofiltrerat om hur exfrun Jenny på ett makabert sätt blev varse om hans intresse för nuvarande frun Clara. Hon lyckades nämligen höra hela kärleksförklaringen på telefon.

– Ja, jag hade precis träffat Clara på jobbet och var väldigt förtjust i henne och hon i mig. Jag ville säga vad jag kände för henne så vi åkte i väg i min nya bil med inbyggd mobiltelefon, bilen hade alltså eget mobilnummer. Vi åker i väg och jag stänger av bilmotorn, men precis när jag stänger av bilen så ringer min fru och det blir något tekniskt fel så samtalet kopplas upp, men strömmen är avslagen så högtalaren går inte på, men mikrofonen är på så hon lyssnar på oss i ungefär en kvart, berättar han och fortsätter:

Felix och frun Clara håller om varandra framför ett stort vackert hus

Felix har varit gift med Clara sen 2005. Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet.

– Jag förklarar hela situationen för Clara, hur mycket jag tycker om henne och att jag vill lämna min fru. Sedan när jag har lättat mitt hjärta så ringer det i Claras mobil. Det är då min fru som har förstått vem Clara är. Clara svarar och säger sen att min fru vill prata med mig.

Felix hade blivit avslöjad när han förklarade sina känslor för nya kärleken, detta dessutom dagen före julafton. Det blev startskottet på en turbulent och stökig tid, berättar Felix, men avslutar med att förtydliga att de alla är goda vänner idag – nästan 20 år senare.

Här är kändisbarnen som går i föräldrarnas fotspår

Felix Herngrens familjeliv – med sju barn

Med exfrun Jenny Myrberg hann Felix Herngren, under de 13 år de var tillsammans, få tre barn. Clara Herngren Byström har han idag varit tillsammans med i nästan 18 år och de har tre gemensamma barn. Utöver detta har han en bonusson, så tillsammans blir det alltså ett stort gäng på sju barn i åldrarna 8–30 år.

Felix Herngren med hela familjen på premiären av en ny säsong av Solsidan 2017

Felix med frun Clara och alla barn på en premiär av Solsidan. Foto: Karin Törnblom/TT.

Som pappa är han enligt sig själv aktiv, även om han vittnar om att det kan vara svårt att få tiden att räcka till ibland.

Kändisarnas rötter upprör till tårar: Rasism, svält och spöstraff

– Det är helt underbart roligt att bara få vara med dem – leka, umgås och följa deras utveckling. Jag älskar att gå ut i parken, spela fotboll, titta på tv, laga mat eller spela tv-spel med dem, har Felix berättat för vår systersajt Allas.

Han fortsätter:

– Utan en tålmodig fru och familj hade det varit svårt att få livet att gå ihop. När jag är hemma är jag å andra sidan väldigt engagerad. Det är sällan jag ligger på sofflocket, jag gillar att ha massor att göra.

TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex
1:13

Efter reklamen: TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex

(1:13)

Redaktionens tips
15 folkkära kändisar med stora familjer
Ny forskning: Så ser mäns och kvinnors otrohet olika ut
Solsidan är tillbaka i höst – se första bilderna från säsong 7