Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Exfrun Lenas reaktion på Björn Ulvaeus nya kärlek

14 jul, 2022 
AvMichaela Mastad
Björn Ulvaeus och Lena Ulvaeus.
Det var förra året som vi möttes av beskedet att Björn Ulvaeus skulle skilja sig från Lena Ulvaeus efter 40 år som gifta. Nu har Björn hittat kärleken på nytt i Christina Sas och i en ny intervju uttalar sig ex-frun om den nya relationen.
Annons
VIDEO: Abba – 8 saker du kanske inte visste om popgruppenBrand logo
VIDEO: Abba – 8 saker du kanske inte visste om popgruppen

Efter 40 år som gifta gick Björn Ulvaeus och Lena Ulvaeus skilda vägar. När skilsmässan blev känd för allmänheten så släppte de ett gemensamt uttalande tillsammans.

”Efter många fina och händelserika år har vi bestämt oss för att skilja oss. Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”.

Det forna paret träffades på en nyårsfest hemma hos Benny Andersson 1979. Och mötet skedde kort efter att Björn hade separerat med Abba-kollegan Agnetha Fältskog.

– Vi blev verkligen blixtkära. Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan bara trillar dit direkt. Men det måste ju ha varit rätt eftersom vi fortfarande är lyckligt gifta efter så många år, har Ulvaeus tidigare berättat för DN.

Björn Ulvaeus har hittat kärleken på nytt

Några månader efter skilsmässan medverkade Björn Ulvaeus i Sveriges Radios P4 Extra – Gästen och då hintade han om att han hade begett sig ut på dejtingmarknaden igen.

Annons

I programmet fick han frågan om han skulle ägna sommaren åt att dejta.

– Inte helt omöjligt, sa han i intervjun.

Och kort därefter dök han upp på röda mattan med sin nya kärlek Christina Sas som också är aktiv inom musik-branschen. Hand i hand syntes paret på premiären av föreställningen Pippi på Cirkus.

– Det här är min partner Christina. Vi har dejtat ett litet tag och jag kände att jag ville ta med henne på det här eventet. Så det här är första gången som vi typ går ut tillsammans, säger musikern till Hänt på premiären.

Men detta avslöjande kom absolut inte som en chock för ex-frun Lena Ulvaeus.

–Det visste jag redan, så det var ingen överraskning, säger hon till Expressen.

Ex-fruns ord efter skilsmässan

Ex-makarna har tidigare klargjort att skilsmässoansökan lämnades in gemensamt och att de fortsatt är vänner. I en ny intervju med Expressen berättar Lena om hur relationen är idag med Björn.

– Vi är inte osams på något sätt och jag önskar honom all lycka, säger hon.

SE OCKSÅ: 5 kändispar som skilt sig – och sen gift sig igenBrand logo
SE OCKSÅ: 5 kändispar som skilt sig – och sen gift sig igen

Just nu flyter livet på för Lena Ulvaeus, och i sommar ska hon jobba och njuta av lite familjetid.

– Jag kommer leva vidare som vanligt. Jag jobbar extra som relationsvärd på sjukhuset och det tycker jag är jättekul. Och jag har mina barn och barnbarn och så där, och Björn och jag är jättesams, så det är inga problem.

Foto: TT

Annons