Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

De gästar i Erik Haag och Lotta Lundgrens nya tv-program

09 jun, 2021 
Erik Haag och Lotta Lundgren
I höst får TV4 två nya programformat – båda ledda av det folkkära paret Lotta Lundgren och Erik Haag. Här är allt vi vet om nya underhållningsprogrammet En Smak på Livet och frågesportprogrammet Big Bang.
Annons
Lotta Lundgren – 5 Förvånande fakta om kändisenBrand logo
Lotta Lundgren – 5 Förvånande fakta om kändisen

Programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag verkar ha fått mersmak för frågesporter efter att ha vunnit Filip och Fredriks Alla mot alla två säsonger i rad. Efter de vann sista gången hyllade de programmet, samt uppmanade till att få leda sin egen frågesport.

– Vi hoppas att någon vänlig själ kunde tänka tanken att vi skulle kunna få leda en frågesport. Det kunde gott existera en rolig frågesport till, vid sidan om "Alla mot alla" och "På spåret", sa Lotta Lundgren då till Aftonbladet.

Nu har deras dröm kommit till verklighet. Och om inte det vore nog får de också ett underhållningsprogram om mat, ett område som också står paret varmt om hjärtat.

Se ocksåTilde de Paula Eby får egen show och SVT:s nya realityserie Vi eller aldrig.

Annons

Det handlar frågesportprogrammet Big Bang om

Åtta kändispar tävlar mot varandra i frågor och överraskande moment inspirerade från när som helst i historien, med start från jordens begynnelse till i dag. Intressant fakta presenteras på ett underhållande sätt och hela familjen kan vara med och gissa.

Erik Haag och Lotta Lundgren när de vunnit frågesportprogrammet Alla mot alla
Erik och Lotta när de vunnit frågesportprogrammet Alla mot alla. Foto: Kanal 5.

Programledarnas kommentarer om Big Bang:

– Vi kollar på nästan alla frågesporter som går på tv. Roligast är när ungarna kan något som man själv inte hade koll på, eller när man lär sig något man inte hade en aning om. Sen är det ju en annorlunda tävlingsform på så vis att de riktiga vinnarna nästan alltid är de som klarar av att förlora på ett kul och bjussigt sätt. Ville man ha deltagare som kunde allt kunde man ju låta datamaskiner tävla. Men det låter svintråkigt om du frågar mig, säger Erik Haag, i ett pressmeddelande.

Annons

– Mitt bästa tips till alla som fått för sig att de inte är så allmänbildade som de skulle önska – kolla på frågesport, säger Lotta Lundgren, i samma pressmeddelande.

Gästerna som medverkar i Big Bang

  • Tonya Erving & Torbjörn Averås Skorup
  • Kakan Hermansson & Brita Zackari
  • Jenny Strömstedt & Steffo Törnquist
  • Uje Brandelius & Therese Hörnqvist
  • Denise Rudberg & Katarina Wennstam
  • Måns Möller & Hasse Brontén
  • Niklas Källner & Arantxa Alvarez
  • Carin da Silva & Patrick Ekwall

I premiäravsnittet som sänds linjärt på TV4 20.00 under måndagen 27 september tävlar Carin Da Silva och Patrick Ekwall mot Niklas Källner och Arantxa Alvarez.

Det handlar matprogrammet En Smak på Livet om

En välkänd person bjuds in och serveras mat och maträtter som varit framträdande genom gästens liv. Det är ett slags experiment där man vill utforska vilka minnen som väcks av att äta något man inte ätit på trettio år. Lotta lagar maten och målbilden är att få en djupare och mer intim bild av gästen genom spännande matupplevelser.

Erik Haag och Lotta Lundgren i matprogrammet Historieätarna
En Smak på Livet är inte Erik och Lottas första matprogram. Här från Historieätarna. Foto: TT.

Så beskriver Erik och Lotta inspelningen av En Smak på Livet:

– Genomgående var att gästerna aldrig slutade prata. Till slut fick vi säga åt dem att de var tvungna att åka hem till sig så att vi kunde få gå och lägga oss och sova någon gång, säger Erik, i ett pressmeddelande.

Annons

– På det sättet var det ju ett perfekt program att göra just nu, vi har ju inte heller träffat folk eller haft gäster på middag på ett helt år. Det verkar som om våra gäster kände likadant för det var väldigt glada inspelningsdagar, säger Lotta, i samma pressmeddelande.

Gästerna som medverkar i En smak på livet

  • 29/8 – Skådespelaren Marianne Mörck
  • 5/9 – Artisten Danny Saucedo
  • 12/9 – Radioprofilen Hanna Hellquist
  • 19/9 – Författaren Jonas Gardell

Samtliga deltagare i programmet har i ett pressmeddelande kommenterat sin medverkan mycket positivt.

– Jag kunde aldrig för mitt liv ens tänka tanken att min upplevelse i det här programmet skulle bli så galet, fantastiskt överdådig, väl genomtänkt och jäkligt roligt. De här två människorna har skapat någonting som är över förväntan och förståndet, säger exempelvis Marianne Mörck, i ett pressmeddelande.

Även Danny Saucedo menar på att konceptet verkligen kom åt honom.

– Trodde aldrig att jag skulle få uppleva de känslorna jag fick känna. Det var verkligen som att besöka gamla korridorer från barndomen rent emotionellt. Surrealistiskt och mycket trevligt på samma gång, säger han i samma pressmeddelande.

När sänds programmen?

De nya programmen med Erik Haag och Lotta Lundgren kommer sändas på TV4 och TV4 Play. Premiärdatumet för En Smak på Livet är 29 augusti och för Big Bang 27 september.

Annons