Ellen Bergström slår tillbaka – efter oönskade penisbilden

Ellen Bergström som pekar.
Camilla Läckberg – om näthatet och systerskapet
1:08

Efter reklamen: Camilla Läckberg – om näthatet och systerskapet

(1:08)

Slå på ljud

Penisbilder, eller så kallade dickpicks, är när män skickar ofta oönskade bilder på sina könsorgan. Fenomenet är inte ovanligt, det är däremot olagligt och den som begår handlingen kan dömas för sexuellt ofredande.

Under helgen skrev Ellen Bergström på Instagram att det här drabbat henne, då hon för ett kort tag sedan fått en oönskad dickpick av en för henne okänd man. Ellen bestämde sig för att slå tillbaka mot mannen. Detta rapporterar Nyheter24.

Efter att ha fått dickpicken ägnade Ellen en dag åt detektivarbete på mannens Facebook, bland annat kontaktade hon mannens vänner för att styrka hans identitet. Och arbetet har gett resultat. I söndags fick Ellen hem ett brev från polisen där det står att mannen har erkänt och ska betala skadestånd till henne.

Från Ellen Bergströms instastory.

Foto: ellenbergstrom/ Instagram

Så satte Ellen dit mannen

För Nyheter24 berättar Ellen hur hon gick tillväga för att sätta dit mannen, något hon inte trodde skulle ge resultat.
– För att förenkla processen och korta ned handläggningstiden så gjorde jag mycket av detektivarbetet själv. Jag såg till att styrka hans identitet, koppla ihop hans Instagram med hans Facebook. Facebook var han ju mer aktiv och jag skrev till en av hans vänner som jag såg hade gillat hans senaste inlägg. Jag frågade även om hon kände den här personen och om det var mannen på bilden. Det var samma bild på Instagram, och han hade henne som följare på Instagram också. Så lite så jobbade jag, säger Ellen.

Efter kritiken – nu ryter Ellen Bergström ifrån

Ellen berättar för tidningen att hon är glad över utgången av snokandet, vad som kommer att hända nu är hon dock osäker på.
– Det känns bra, jag trodde i ärlighetens namn inte att det skulle leda någonstans. Jag har också fått höra flera som sagt att det inte gjort det. Dock så kan han ju överklaga nu, jag vet inte riktigt hur processen går till, och om han faktiskt är ”fälld”. Det stod att han hade tre veckor på sig, säger hon.

Foto: TT

Utvald läsning