Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Efter kritiken – nu ryter Ellen Bergström ifrån

27 sep, 2017 
Medieprofilen Ellen Bergström är känd för att vara en förebild för många när det gäller att ifrågasätta skeva kroppsideal. Hon är även noga med att det för dem som vill, ska vara okej att bry sig om sitt yttre, något hon nu förklarar på Instagram.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Den tidigare Let’s dance-deltagaren Ellen Bergström, 27, har inga problem med att uttrycka sina åsikter när det gäller kroppsideal och utseendefixering. Hon har själv tidigare varit öppen med sina egna komplex och skrivit om hur hon tycker att man inte ska behöva känna så. I somras delade hon med sig av en bild där hon låg och solade i bh, på Instagram.

Intill bilden förklarar hon att hon tidigare kämpat mot negativa tankar om att hennes bröst skulle vara för små. Hon förklarar att hon när hon var yngre fick panik så fort kompisarna ville att hon skulle hänga med till stranden, och att hon då fyllde ut sin bikini för att få brösten att se större ut.

Läs också: Bästa tipsen: Så sminkar du dig till perfekt hy

Efter detta ärliga inlägg hyllades hon av sina följare som kallade henne både klok och modig.

Och nu har Ellen än en gång alltså fått anledning att dela med sig av sin åsikt i en utseende-fråga. På sin Instagram skriver hon att hon är sjuk och att hon under sjukdomstiden blivit ifrågasatt för att hon sminkat sig trots att hon legat hemma.

Annons

”Fick höra det igår ”varför har du smink om du är sjuk?” man ba, va!? Precis lika dumt som när någon bitter står och viskar på gymmet om att tjejen där borta står partysminkad på löpbandet. Fjanterier”, skriver hon.

Läs också: Almenäs: Vet vad som är bäst för mig och mitt barn

Ellen Bergström menar att hur man mår eller vad man gör, inte ska spela någon roll. Hon nämner även att hon själv tidigare påverkats när andra haft åsikter om hur sminkad hon varit då hon tränat.

”Om man är sjuk får man ha hur mycket smink man vill och är man på gymmet likaså. Det har på riktigt hänt att jag gått och tvättat av mig sminket innan jag går till gymmet bara för att slippa viskande. Sjukt ju”, skriver hon.

Annons

Och även denna gång får Ellen medhåll och kärlek från följarna i kommentarsfältet.

Läs också: Därför ska du älska dina små bröst

”Sant! Du är så klok och fin som delar med dig av dina tankar”, skriver en person.

Och en annan följare kan trots att hon själv inte sminkar sig när hon är sjuk, ha förståelse för det Ellen beskriver.

”Själv när man är sjuk går man runt osminkad och orkar knappt duscha men skulle aldrig bry mig om nån annan snarare bli avis! ELLEN du är grym i allt du gör! Lovar dig att varenda tjej är avis både på din insida och ditt yttre. Sååå fin!”, skriver hon.

Foto: IBL, Instagram

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

 

Läckberg ryter i från – om kritiken från Skavlan och vår syn på barnuppfostran

Läs också: Läckberg ryter i från – om kritiken från Skavlan och vår syn på barnuppfostran

 

Annons