Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Elin Härkönen om Paolo Roberto: "Älskar fortfarande personen"

18 jun, 2020 
Elin Härkönen berättar nu om tiden efter expojkvännen Paolo Robertos sexköp, som vände uppochner på livet: "Kärlek försvinner inte från en dag till en annan", säger hon i podden "Assefa Schillingmann".
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det var i mitten av maj som mat- och tv-profilen Paolo Roberto, 51, greps för sexköp i centrala Stockholm. Han talade strax därefter ut i TV4, i en omtalad intervju med Jenny Strömstedt,  och erkände sitt brott.

– När det går bra för mig, jag har aldrig varit så lycklig, livet blommar, då hittar jag alltid något sätt att förstöra det, sa Paolo bland annat i intervjun.

Någon som påverkats minst lika mycket av hans handlingar är hans dåvarande flickvän, träningsprofilen Elin Härkönen. 25. Hon valde att under den här tiden ta ett kliv tillbaka från sociala medier och intervjuer – men tackade för det stöd hon fick från omgivningen och försäkrade alla om att hon kommer att klara sig. I ett Instagram-inlägg skrev hon:

”Jag ska inte ljuga för er, jag är ledsen… Men jag vet att även detta kommer passera. Jag fortsätter leva efter tron om att vi aldrig möts av en motgång som är större än vad vi klarar av. Jag har varit på botten förr, jag vet hur man kämpar sig upp.”

Annons

Och nog har hon kämpat sig tillbaka förr – vi har tidigare skrivit om den allvarliga ridolyckan Elin var med om 2013, då föll hon från hästryggen så illa att hon bröt hon nacken. Läkarna trodde aldrig att hon skulle kunna gå igen.

Pratar om Paolo Robertos svek

Nu har hon dock valt att berätta mer om den där kvällen när hon fick veta att hennes pojkvän blivit gripen då han försökt köpa sex. I podden ”Assefa Schillingmann” säger hon att hon inte minns så mycket av de två första dygnen.

– Det är lite diffust, minnet, men jag tror att jag gick ut och sprang, grät, skrek, skrattade, lät känslorna komma, säger hon i podcasten.

Hon berättar att hon gått igenom mycket på en och samma gång.

– Mitt liv har rasat igen, men samtidigt, okej värre saker har hänt, hur sjukt det än låter. Jag förlorade min pappa för bara några månader sen. Jag bär fortfarande på den sorgen och bearbetar det och så händer det här. Då blir det bara så att, okej vad kan jag göra? Jag måste stanna upp, jag måste ta hand om mig själv, jag får inte rasa igen, säger hon i avsnittet av podcasten.

Elin Härkönen.
Elin Härkönen vet hur man tar sig ur en mörk situation – hon har gjort det förr.

Hon berättar vidare att hon fick massor med kärlek och stöd efter händelsen, men också hat och hot – något hon har svårt att förstå. För Paolo var hennes stora kärlek, och hon säger att deras förhållande var fantastiskt bra.

Annons

– De har ingen aning om vad jag går igenom eller vi går igenom. Och att de tror att ”stackars Paolo som är där hemma själv”. De har ingen aning om vi har kontakt, eller om jag har skrikit på honom, eller om jag har pratat med honom, säger hon.

Skriver om terapin på sin blogg

Hon säger att Paolo är hennes bästa vän, trots allt som har hänt.

– Kärlek försvinner inte från en dag till en annan. Självklart kan jag hata det som har hänt, men jag älskar fortfarande personen. Det är det jag menar med att det inte behöver vara svart eller vitt. Allt som vi har haft tillsammans, det som har hänt tar inte bort allt det. Det har varit det bästa jag har varit med om.

Paolo Roberto och Elin Härkönen.
Paolo Roberto och Elin Härkönen tränade ofta ihop i sina sociala kanaler.

Elin förstår att hennes ord kan komma att väcka reaktioner, men att hon trots sina känslor inte kan stå för det som har hänt, utan tycker att det är oacceptabelt. Hon försöker förstå Paolos beteende.

Annons

– Jag har läst psykologi och hade själv ett självskadebeteende efter min brutna nacke. Återigen, det här ligger inte hos mig. Det ligger hos honom. Självklart är jag ledsen och sviken, men jag vill bara veta varför och försöka hjälpa, säger hon i podden.

Elin Härkönen går nu i terapi för att kunna hantera det hon har varit med om, något hon skriver öppet om på sin blogg och vill rekommendera fler att göra.

– Saker händer i livet som gör att man faller. Finns det hjälp att få, ta den hjälpen, säger hon.

Källa: Podden ”Assefa Schillingmann”   Foto: TT

Läs mer:

Elin Härkönen om olyckan: Utan den hade jag inte varit så stark

Flickvännen Elin om räddningen efter Paolo Robertos sexköp

Paolo Robertos flickvän Elin Härkönen tackar för stödet

Annons