Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Drottning Elizabeths fredsgest – bjuder in Harry och Meghan

26 jul, 2022 
Den brittiska drottningen har bjudit in sitt barnbarn Harry och Meghan Markle till sitt semesterställe i Skotland.
Inbjudan ses som en fredsgest, men det är inte säkert att de kommer att tacka ja.
Annons
Prins Harry och Meghan Markel - parets kärlekshistoriaBrand logo
Prins Harry och Meghan Markel - parets kärlekshistoria

Det är alltjämt lite stormig i och runt det brittiska hovet. För att råda bot på det har drottning Elizabeth bjudit in prins Harry och Meghan Markle till det skotska slottet Balmoral.

Där håller hon till nu under sommaren, och kommer att semestra och umgås med familjen. Enligt en källa till The Sun förbereder sig nu personalen på slottet för att ta emot hertigparet.

– Personalen har blivit tillsagd att förvänta sig hela listan av kungliga familjer inklusive Harry, Meghan och deras barn Archie och Lilibet, säger källan.

Drottningens ord efter rasistanklagelserna

Det var 2020 som prins Harry och Meghan Markle hoppade av sina kungliga uppdrag och avsade sig sina titlar. Strax efter det ställde de upp i en intervju med Oprah Winfrey som blev väldigt omtalad.

Annons

Inte minst för att Meghan Markle anklagade medlemmar i kungafamiljen för att ha betett sig rasistisk mot hennes då ofödda son. Hon berättade också att hon försökt få hjälp för psykisk ohälsa, men nekats av hovet.

Det fick drottningen att svara, och hon beklagade sig över Markles upplevelser.

”Hela familjen är mycket ledsen över att få höra i vilken hög utsträckning de senaste åren har varit tuffa för Harry och Meghan. Frågorna som tagits upp, i synnerhet den om hudfärg, är bekymrande. Vissa erinringar kan variera, men de tas på stort allvar och kommer adresseras av familjen privat”, skrev hon i ett uttalande.

Harry och Meghans tvekan till att besöka drottningen

Förhållandet till kungafamiljen är fortfarande ansträngt, men nu hoppas alltså drottningen att relationen kan bli bättre. Paret har inte hälsat på drottningens semesterställe sedan 2018, vilket gör att många ser inbjudan som en fredsgest.

– Balmoral är den perfekta platsen för dem att kunna tillbringa lite kvalitetstid med drottningen, säger källan till The Sun.

Tidningen har dock pratat med en källa inom det brittiska kungahuset, och den personen är tveksam till att Harry och Meghan skulle ha något intresse att resa från Kalifornien till Skottland.

– Jag skulle bli förvånad om de dyker upp, säger källan.

Foto: TT

Annons