Dolly Partons nya steg i karriären – blir romanförfattare

Dolly Parton.
TV: 5 kändisbarn med väldigt kända gudföräldrar
1:08

Efter reklamen: TV: 5 kändisbarn med väldigt kända gudföräldrar

(1:08)

Slå på ljud

Dolly Parton har många strängar på sin lyra. Hon är inte bara artist, låtskrivare, skådespelare och entreprenör – nu är hon också författare. Tillsammans med James Patterson, som skrivit en rad populära deckare, har Dolly Parton nu skrivit Run, Rose, run.

Det handlar Dolly Partons bok om

Den handlar om den unga kvinnan Rose som flyttar till Nashville med drömmen om att slå igenom som artist och lämna sitt förflutna bakom sig. Men det visar sig inte vara lika lätt som hon hade hoppats på.

Boken behandlar teman som att bryta normer och överkomma trauman och är till viss del baserat på Dolly Partons egna liv.

I ett pressmeddelande berättar Dolly Parton om hur glad hon är över Run, Rose, run.

– Jag skulle inte kunna vara mer exalterad än jag är över att släppa min första roman Run, Rose, run tillsammans med den fantastiska James Patterson, säger hon i pressmeddelandet.

Dolly Parton släpper också nytt album

James Patterson är en mycket flitig författare som gärna också jobbar med andra när han skriver. 2010 släppte han exempelvis romanen Postcard killers tillsammans med Liza Marklund.

– Det har varit en ära – och jäkligt roligt – att jobba med den oefterhärmliga Dolly Parton, som jag länge har beundrat för hennes musik, historieberättande och enorma generositet., säger han i ett pressmeddelandet.

Dolly Parton kommer i samband med boksläppet även utkomma med ett nytt album.

– Det fascinerande med det här projektet är att läsupplevelsen förstärks av att lyssna på albumet, och vice versa, säger James Patterson.

Även om det här är Dolly Partons första roman så är det inte hennes första bok, hon har givit ut ett antal memoarer.

Run, Rose, run planeras att släppas i den 22 mars 2022.

Foto: TT

TV: Se 5 saker om Dolly Parton som du kanske inte visste
1:11

Efter reklamen: TV: Se 5 saker om Dolly Parton som du kanske inte visste

(1:11)

Slå på ljud

Utvald läsning